Feltud robbani a ventinlátor?
Tüzet kezd el fújni.
Szívesen megnéznék egy ilyet.
ha már grammarnáculunk, akkor nem "letudnád helyesen írni", hanem "le tudnád helyesen írni"
(igekötők helyesírása. nem rakétatudomány :)))
a kérdésre: nem, se kigyulladni, se felrobbanni nem fog, de nem ártana oda egy új szorítócsavart keresni, mert így nem fog sokáig tartani.
az a csavar rögzíti a lapátokat a tengelyre és ha ez a kötés laza, akkor a tengely elrágja a lapátkerék agyát és akkor már nem csak a csavart, hanem még a lapátot is cserélni kell.
Nekem a garázsban egy régi ventillátor volt, ami csak akkor ment, ha "tákoltam" valamit.
Egy szép nyári napon csak simán leégett a motorja. Nem gyulladt ki, csak hátul ahhol van a motor szellőzőnyillása, onnan jött ki égett szag, mellé szikrázott folyamatosan.
Még a mai napig megvan(de minek?), Elindul, csak árad belőle az égettszag
Tüzet tud okozni ha megszorul és leég a motorja (ha nincs a tekercselésben hővédelem).
Elég annyi ha bekapcsolva marad az asztal szélén őrizetlenül. A rezgéstől eltáncol néhány óra alatt a széléig, pofára esik, eltörik, a lapát beakad.
A motor meg füstöl, olvasztja a műanyagot.
Szóval előfordulhat (láttam már ilyet) de nem épp gyakori dolog.
Nem szabad őrizetlenül hagyni üzemelő ventilátort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!