Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Feltud robbani a ventinlátor?

Feltud robbani a ventinlátor?

Figyelt kérdés
Szóval kb 1-2 eve történt, veletlen felboritottam a ventinlatoromat es letort belole egy darab, ami eppen a gombot tartotta. Én pedig leszedtem a ventinlátor tetejet es szigetelo szalaggal visszaragasztottam. Ezutan a gombja kicsit rozoga lett, de mukodott (tekero gombrol van szo). Es most pedig bekapcsoltam es nem mukodott rendesen, nagyon lassan ment max fokozaton es hangja sem volt igazan. En megint levettem a ventinlator tetejet es szinten szigetelo szalaggal meg drottal osszerogzitettem es most a gombja már nem rozoga es jobban illeszkedik mint valaha, a drotjait meg kicsit megigazitottam és utana visszahelyeztem a tetejet. A ventinlator ujbol mukodik. De a problema az hogy felek hogy egyszer kigyullad vagy felrobban.. valaki egy két dolgot tudna rola mondani? H esetleg elofordulhat e hogy tuzet kezd el fujni, vagy forro levegot?
2021. aug. 9. 13:40
 1/7 anonim ***** válasza:
98%
Lgalább egyszer letudnád helyesen írni hogy : ventillátor.
2021. aug. 9. 13:54
 2/7 anonim válasza:
100%

Tüzet kezd el fújni.

Szívesen megnéznék egy ilyet.

2021. aug. 9. 14:42
 3/7 lali24 ***** válasza:
78%

ha már grammarnáculunk, akkor nem "letudnád helyesen írni", hanem "le tudnád helyesen írni"

(igekötők helyesírása. nem rakétatudomány :)))

a kérdésre: nem, se kigyulladni, se felrobbanni nem fog, de nem ártana oda egy új szorítócsavart keresni, mert így nem fog sokáig tartani.

az a csavar rögzíti a lapátokat a tengelyre és ha ez a kötés laza, akkor a tengely elrágja a lapátkerék agyát és akkor már nem csak a csavart, hanem még a lapátot is cserélni kell.

2021. aug. 9. 14:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem a garázsban egy régi ventillátor volt, ami csak akkor ment, ha "tákoltam" valamit.

Egy szép nyári napon csak simán leégett a motorja. Nem gyulladt ki, csak hátul ahhol van a motor szellőzőnyillása, onnan jött ki égett szag, mellé szikrázott folyamatosan.

Még a mai napig megvan(de minek?), Elindul, csak árad belőle az égettszag

2021. aug. 9. 14:48
 5/7 Szirty ***** válasza:

Tüzet tud okozni ha megszorul és leég a motorja (ha nincs a tekercselésben hővédelem).

Elég annyi ha bekapcsolva marad az asztal szélén őrizetlenül. A rezgéstől eltáncol néhány óra alatt a széléig, pofára esik, eltörik, a lapát beakad.

A motor meg füstöl, olvasztja a műanyagot.

Szóval előfordulhat (láttam már ilyet) de nem épp gyakori dolog.

Nem szabad őrizetlenül hagyni üzemelő ventilátort.

2021. aug. 9. 15:48
 6/7 anonim ***** válasza:
A leírásodból ítélve a jelenlegi állapotába biztonságosabb, mint a legutóbbi javításod előtt volt.
2021. aug. 9. 19:20
 7/7 anonim ***** válasza:

"Lgalább egyszer letudnád helyesen írni hogy : ventillátor."

Lgalább??

Jó reggelt:

[link]

2021. aug. 10. 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!