Van egy Midea klímánk. Új, most vett. Az van, hogy pl. bekapcsolom a klímát hűtés/cool üzemmódban, 28 fokra állítva, a szobába meg 26 fok van. Ennek ellenére a klíma elkezd úgy hűteni, mintha az életéért tenné, és leviszi a hőmérsékletet kb 21 fokig. Nem győzöm utána nyitni az ablakokat, hogy ne fagyjak szét. Felhívtam a klímást, aki beszerelte, szerinte ez normális, mert le kall adjon valami hőt, meg nem reagál azonnal stb... De ha ez normális, akkor én nem vagyok az. Most is 25 fokra be van lőve, ás mikor a hőmérséklet eléri a 25-öt, bekapcsol és lehűti 20 fokra a szobát, megint szétfagyok. Elvileg inverteres a klíma, szóval ezt a ki be kapcsolgatást nem értem. Létezik, hogy átvertek, és egy régebbi fos klímát szereltek be, vagy hibás a klíma?
De valahogy az invertert nem úgy gondoltam, hogy ha eléri a 27 fokot, lehűti 21-re, majd így tovább. Ennyi erővel vehettem volna egy olcsóbb gagyit is, ami ki be kapcsolgat, mert ez ugyanaz, mintha ki-be kapcsolgatna.
Most kivettem a szűrőket, és vissza raktam, meglátjuk, de nem hiszem, hogy ávltozni fog valami.
2021. júl. 22. 12:56
13/19 A kérdező kommentje:
Hát nem jött be a szűrők kivétele és visszarakása. Szerintetek érdemes ezért felhívni a klímást, hogy jöjjön le és nézze meg? Mert 4-5 fokkal ha alá hűt mindig, megfázok. Egyáltalán nem így képzeltem el ezt az egészet. Azt hittem, hogy tartani tudja egy inverteres klíma a 27 fokot, nem hogy lehűti 21-re és megvárja, míg megint 27 fok lesz, és megint 21 fokra hűt és így tovább. Ez így nagy gáz és legszívesebben inkább leszereltetném az egészet, mert ez nem az elvárható működés. De sajnos nem értek hozzá, de érdekes módon a melóhelyen nem fázok sosem, és ezredre mindig pont annyi fok van, amennyit beállítok. Hát ez a Midea eddig óriási csalódás, senkinek sem ajánlom.
2021. júl. 22. 13:14
14/19 anonim válasza:
Akkor ez valami szoftverhiba lehet, mert érzékelte is, hogy 21 fok van, de nem kapcsolt ki. Amikor nekem rosszul volt benne a szűrő, 19 fokra 25-öt írt. Hívd ki a szerelőt, mert ez garanciális hiba.
2021. júl. 22. 15:17
15/19 anonim válasza:
Szerintem csak az a baja, hogy nagyon túl lett méretezve. 9-10m2, ha még a fal is döntött, akkor még kevesebb légköbmétert kell hűtenie. Még ha átlagos, 2,7m-es belmagassággal számolsz, akkor is 27m3 kell lehűteni. Gyakorlatilag ha le is szabályoz teljesen, még akkor is túlhűt. Próbáld meg a szobaajtót folyamatosan nyitva tartani, esetleg egy ventilátorral kifelé fújatni a levegőt a szobából. Ha ez megoldja, akkor a klíma jó, csak nem helyesen lett megválasztva a mérete.
2021. júl. 22. 15:20
16/19 A kérdező kommentje:
Felhívtam a szerelőt, szerinte ez normális, hogy 26 fokra van állítva, és csak 21-22 foknál veszi vissza a teljesítményét. Szokásos duma, van pár perc késedelem meg kicsi a szoba is. Hát őszintén mondva kb 10 perc késést én soknak érzek, de mind1,ez akkor normális. Lehet a klímaválasztás sem jó, lehet egy minőségibbel jobban jártam volna. Egyébként nem értem, egy klíma hogy lehet "túlméretezve", hisz az inverteres klímáknak az a lényege, hogy tart egy bizonyos hőmérsékletet. Csak ennek a Mideának van pár perc késése úgy tűnik. Eléri a beállított hőmérsékletet a hőmérséklet, beindul a hűtés, és 22 fok körül kezdi el visszavenni. Én az inverteres klímát úgy képzeltem el, hogy intelligensebb ennél. Tehát hogy folyamatosan annyit hűt, hogy tartsa a beállított fokot, meg ez is van leírva mindenhol. De ez a klíma olyan mintha csak akkor kapcsolna be, ha elérte a hőmérséklet a beállítottat, majd lehűti a levegőt kb 4-5 és megint nem csinál semmit amíg fel nem melegszik az idő vissza.
2021. júl. 23. 00:36
17/19 anonim válasza:
Ez a klíma határozottan túl van méretezve, ettől még jóval hamarabb le kellene kapcsolnia. Az rossz megoldás, hogy egy nagy klímát felteszünk egy kis helyiségbe és majd lehűti az egész házat, mint látható, nem működik. 2.5 kW-os bőven elég lett volna. Hiába inverteres a klíma, van egy szabályozási tartomány amin belül képes működni. Ha nem tud olyan kis teljesítményen működni, mint az szükséges lenne, akkor ki-be fog kapcsolgatni, mint egy ezeréves, nem inverteres klíma. Erre szoktam én mondani, kis helyiségnél nem az az elsődleges, hogy 2.5 vagy 3.5 kW, hanem az, hogy minél lentebb tudjon szabályozni. Mindenképpen kapcsolgatni fog, az nem mindegy, hogy mennyit és közben mennyire lesz élhető a lakók számára a helyiség. Ide olyan klima kellett volna, ami 500 W hűtőteljesitményig (~100 W fogyasztás) vissza tud szabályozni, ennél lentebb már nem igazán tudnak menni. Az írt típusról nem találtam így hirtelen adatot, de a tünetek alapján 1000 W hűtőteljesítmény felett lehet a minimum, ami ebbe a helyiségbe rengeteg. Le kell cseréltetni, vagy meg kell szokni, nagyon kényelmetlen, ha túl van méretezve egy klima. Ha én szerelő lennék, fel sem tettem volna egy ekkora klímát ide.
2021. júl. 23. 03:30
18/19 A kérdező kommentje:
Pont a klímaszerelő ajánlotta a 3,5-ös készüléket, mondván, hogy tetőtéri szoba, nagyon meleg van, meg mondta nekünk, hogy volt már, hogy kihívták, hogy nem hűt a klíma, és csupán az derült ki, hogy a 2,6-os klíma már nem bírta a hőséget. Egyébként most jelenleg kint is ilyen 28 fok körül van az idő. Nem tudom, lehet majd a legnagyobb melegben ez a kb 5 fok eltérés kisebb lesz, amennyivel aláhűt a klíma.
Egyébként gondolkoztam most, hogy az auto üzemmód vajon jobb lenne-e a hűtés/cool üzemmód helyett. Azt olvastam az jobban megtartja a beállított hőfokot, mert akár fűtésre is átkapcsol, ha kell. Bár nem tudom a pontos működését ennek az üzemmódnak, és nem tudom, hogy hosszú távon nem-e rossz ha ki-be kapcsol a hűtés és fűtés között a klíma, ha egyáltalán ezt jelenti az auto üzemmód :D
2021. júl. 23. 18:34
19/19 anonim válasza:
Szerelőnk csak azt nem vette számításba, hogy van 10 m²-es tetőtér, meg 30 m²-es tetőtér és a kettő hűtésigénye nem egyforma. Ezek szerint ő hibázott a méretezéssel, nyugodtan korrigálhatná is a dolgot egy ezúttal jól méretezett klíma felszerelésével.
Az Auto üzemmód felejtős bármilyen klíma esetében, ki is venném az összesből ezt a funkciót. Az nekem nem fér bele, hogy a tél közepén elkezdjen hűteni, mért a besütő nap esetleg megzavarja, nyáron meg mondjuk éjszaka elkezdjen fűteni, mert az automata üzemmód ezt csinálja. Télen fűtés, nyáron hűtés vagy párátlanítás üzemmód. (#17)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!