Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mennyivel fogyaszt többet?

Tilinkó kérdése:

Mennyivel fogyaszt többet?

Figyelt kérdés
Ariston Velis Pro 80 és 100 közül kéne választanom. Egyedül élek. Tudom, hogy így a kisebb is elég lenne, de nem csak zuhanyozáshoz használnám, hanem szeretek fürdeni is. És persze az is lehet, hogy nem élek mindig egyedül majd. Szóval lehet, hogy mégis a 100-ast venném, de nem tudom, mennyivel kell majd többet fizetnem a döntésem miatt.

tegnap 20:15
 1/5 anonim ***** válasza:
A 80-as is tud sokat fogyasztani ha feltekered maximumig, meg a 100-as is tud keveset fogyasztani ha nem tekered fel a maximumig.
tegnap 20:19
 2/5 A kérdező kommentje:
Igazából a különbség érdekelne, ha mondjuk mindkettő ugyanoda van tekerve.
tegnap 20:28
 3/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ez egy jó kérdés a mesterséges intelligencia faggatására. Most ne foglalkozzunk azzal, hogy nekem is van egy fizikai elképzelésem, mellékes. Bár az is igaz, hogy a gép engem igazol.

Ahogy látom, egyik bojler 65 literes, másik 80 (logikus --> hülye típusszámozás?). Mindkettő 1500 W-os.

Tehát a kérdés (mert kérdezni is tudni kell):

---------------

65 literes elektromos bojlerem, amely a vízhasználati igényeim kiszolgálja, amennyiben lecserélem 80 literesre, de a vízhasználati szokásaim nem változnak, ez jár valamilyen többlet energiafelhasználással, a korábbihoz képest? Mindkét bojler fűtőteljesítménye 1500 W.

---------------------

Válasz:

[link]

Ne tudd meg...

tegnap 21:09
 4/5 A kérdező kommentje:
Megtudtam. Fura a válasz, nem tudom, hihető-e. Még ha nem is használok több vizet, mégis csak nagyobb mennyiséget kell melegen tartani.
tegnap 21:15
 5/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ez a hőszigetelés minőségének kérdése lenne (vagyis a hőveszteség), amit nehéz pontosan megmondani, de az elmélet szerint egyforma a két esetben. Nem zárhatjuk ki, hogy a gyakorlatban is teljesíti ezt a feltételt.

Lehet, ez már egy jó trollkodási lehetőség lesz, hogy mire hajlik valaki.

tegnap 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!