Mikrosütő csillámlemeze helyettesíthető mással?
Van ahol műanyag van ott. Csupán a forró fröccsenő zsírt kell bírnia, és ne legyen fémből.
Más kritérium nincs.
De anélkül is máködik, csak ha bemegy a szutyok, omnan nehéz kitakarítani.
"Lehet olyan fémből, mint a sütőtér anyaga?"
Olvastad az első választ, hogy miből ne legyen?
5# nem jól gondolod. Nagyfeszültség csak a magnetron gerjesztéséhez kell, a csőtápon hogy jutna ki a magyfeszültség?
Azért mert a csillám jól ellenáll a hőnek, nem vetemedik teljesen átlátszó mikrohullám szempontjából ha nem szennyezett.
Egyébként vékony teflonlemez is teljesen megfelel, szoktam azt is rakni. Viszont mechanikailag nem olyan masszív mint a csillám.
Zzoli!
És az általad említett vékony teflonlemezt könnyen be lehet szerezni, annak aki nem is tudja hol keresse? Akkor már inkább eredeti alkatrész kell bele. Szerintem..
Régi kérdés és amúgy is ki lett vesézve, de mivel feljön itt a kapcsolódó témák között, kiegészíteném.
A csillám természetben bányászható anyag és egyre fogyatkozó, egyre drágább, ezért is szükséges mással pótolni. Vannak természetes, hasított lapok, vagy a darálékot, törmeléket is újrapréselik már.
Gyári Samsung sütőben is láttam egyszerű fehér műanyag lapot, amibe beleégett az olaj, majd szenesedni, szikrázni kezdett.
Semmi speciális tulajdonságot nem láttam rajta, még csak különösebben hőálló sem volt, hajlékony, kb. 1 mm vastag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!