Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mikrosütő csillámlemeze...

Tosh 36 kérdése:

Mikrosütő csillámlemeze helyettesíthető mással?

Figyelt kérdés
2021. júl. 18. 18:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Van ahol műanyag van ott. Csupán a forró fröccsenő zsírt kell bírnia, és ne legyen fémből.

Más kritérium nincs.

De anélkül is máködik, csak ha bemegy a szutyok, omnan nehéz kitakarítani.

2021. júl. 18. 18:19
 2/10 A kérdező kommentje:
Lehet olyan fémből, mint a sütőtér anyaga? Szerintem mért ne
2021. júl. 18. 22:59
 3/10 Pelenkásfiú ***** válasza:
100%
Lehetőleg a mikrohullámok azért menjenek át rajta... :D
2021. júl. 19. 09:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

"Lehet olyan fémből, mint a sütőtér anyaga?"

Olvastad az első választ, hogy miből ne legyen?

2021. júl. 19. 09:35
 5/10 anonim ***** válasza:
50%
Nem. Gondolod véletlenül használnak csillámot már 30 éve? Gondolom a nagyfesz miatt kell.
2021. júl. 25. 17:07
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

5# nem jól gondolod. Nagyfeszültség csak a magnetron gerjesztéséhez kell, a csőtápon hogy jutna ki a magyfeszültség?

Azért mert a csillám jól ellenáll a hőnek, nem vetemedik teljesen átlátszó mikrohullám szempontjából ha nem szennyezett.

Egyébként vékony teflonlemez is teljesen megfelel, szoktam azt is rakni. Viszont mechanikailag nem olyan masszív mint a csillám.

2021. júl. 26. 13:18
 7/10 anonim ***** válasza:
76%

Zzoli!

És az általad említett vékony teflonlemezt könnyen be lehet szerezni, annak aki nem is tudja hol keresse? Akkor már inkább eredeti alkatrész kell bele. Szerintem..

2021. júl. 26. 17:46
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván, mi azért rakjuk bele mert van belőle sok, de aki nem tudja hol keresse, annyit tud hogy bemegy a háztartási gép alkatrészeshez és vesz csillámot.
2021. júl. 26. 19:20
 9/10 anonim ***** válasza:
66%
A csillám némi kézügyességgel könnyebben beépíthető.
2021. júl. 26. 20:20
 10/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Régi kérdés és amúgy is ki lett vesézve, de mivel feljön itt a kapcsolódó témák között, kiegészíteném.

A csillám természetben bányászható anyag és egyre fogyatkozó, egyre drágább, ezért is szükséges mással pótolni. Vannak természetes, hasított lapok, vagy a darálékot, törmeléket is újrapréselik már.

Gyári Samsung sütőben is láttam egyszerű fehér műanyag lapot, amibe beleégett az olaj, majd szenesedni, szikrázni kezdett.

Semmi speciális tulajdonságot nem láttam rajta, még csak különösebben hőálló sem volt, hajlékony, kb. 1 mm vastag.

nov. 6. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!