Kärcher KB 5 lítium akksis seprű töltő adaptere bármilyen 5.5V-os egyenfeszültséggel helyettesíthető, vagy a töltőfejben van a lítium cellák töltését vezérlő áramkör?
Sajnos a töltő adapterről letört mind a két dugvilla.Próbáltam USB-ről tölteni,de mivel az nincs 5.5V,ezért nem tölt fel teljesen.
Egy DC-DC áramkörrel megküldhetem 5.5v-al a gépet,nem fog elpukkani az akksi?
Ha a fejben lenne a szabályzó, akkor 4,2 V lenne a töltési végfeszültség, esetleg 4,35 V, mivel ma már ilyen Li-ion akkuk is vannak.
5,5 V-os akku nincs.
"Szinte mindig az akkuhoz van kötve a töltésszabályzó panel(bms)"
Általánosan elterjedt butaság sajnos, sokan összekeverik a kettőt. Töltésszabályzó és BMS-panel két külön fogalom.
A BMS szorosabban kötődik az akkuhoz, miután azt védi, leegyszerűsítve. Egyebek mellett a töltésszabályzó meghibásodása (azaz túltöltés) ellen is.
Csak egy példa, laptop esetében az akku tokjában a BMS van.
A szabályzó a laptopban (alaplapon).
Külsőleg pedig csak a tápegység van, ami nem szabályoz töltést egyáltalán.
Telefonnál hasonlóan. BMS itt egyszerűbb, különbséget most nem részletem.
Más esetben előfordulhatnak bizonyos kombinációk, mielőtt valaki belekötne.
Előbb nem tértem ki rá, tehát ezért kicsit butaság töltőnek nevezni a laptoptápot, vagy épp az USB dugasztápot is, ami nem szabályoz töltést, csak fix 5 V-ot ad állandóra.
Nem mintha sok értelme lenne itt magyarázni, laikusok úgyis csak beszélnek, amit ők akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!