Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Csinált már valaki hasonlót ?

Csinált már valaki hasonlót ?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam hogy csinálok egy fan coil szerűséget amiben úgy keringetném a vizet, hogy a talajba leások egy zárt vízzel teli hordót amibe egy rézcső spirált teszek. Mivel 2 méteren állandóan hüvös a talaj visszalehűtené a vizet amit a rézcsőben keringetnék egy kis szivattyúval. A fan colit meg egy autó hűtő radiátorából készíteném el. 😃 szerintetek ? Egy zseni vagyok. 😂🤣

2021. jún. 24. 23:15
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Még arra gondoltam hogy szerzek egy fagyasztó ládát amit kiteszek a vályog melléképületbe amin még ablak sincs és így ott kb mindig 20 fok körül van mikor kint 30-40.

A fagyasztó ládába tennék egy rézcső hurkot vagy valamit hasonlót amiben fagyállót keringetnék plusz feltölteném jéggel az egész ládát ez már kolyabb teljesítmény lenne és nem fogyasztana annyit mint egy klíma. Persze nem lennne akkora teljesítményű de ha egy szobát letudok vele hűteni már bőven jó 😆

2021. jún. 27. 09:12
 12/14 anonim ***** válasza:

gyerünk! csináld meg, lássunk róla videót!

Itt van ez a csatorna, ő is ilyen kísérlezezős srác, talán még meríthetsz ötleteket is a videóiból!

https://www.youtube.com/user/Mikrosilver

Amúgy azt a helyiséget hamar fel fogja fűteni a fagyasztóláda.

A fagyálló nem olcsó. A rézcső sem. Milyen messze kell vezetni a csövet... ha túl messze akkor nem érsz vele sokat, mert felmelegszik a fagyálló mire a szobába ér. Nagyon jól el kellene szigetelni.

2021. jún. 27. 09:33
 13/14 A kérdező kommentje:

Jah most néztem netem jó drágák.

Van olyan hogy "talalykollektor"

Egy nagyon hosszú csövet ásnak le a földbe amit kb egy méterenként visszafordítják. Kb úgynézki az egész mint egy vonalas füzet, ha értitek. És így nagyon nagy felületen tudja leadni a hőt. Csak kb az egész kertet felkell ásni hozzá.

2021. jún. 27. 09:52
 14/14 anonim ***** válasza:

"Van olyan hogy "talalykollektor""

A 7-es válasz körül nézz szét.

"Csak kb az egész kertet felkell ásni hozzá."

Meg a szomszédokét is.

2021. jún. 27. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!