Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Philips EP2220/10 kávéfőzővel...

Philips EP2220/10 kávéfőzővel csak nekem nem ízlik a kávé? Hogy lehet vele finom kávét főzni?

Figyelt kérdés
A szarvasitól nincs jobb, ez viszont ajándék volt, de egyszerűen borzalmas ízű a kávé. Se nem elég meleg, se nem aromás (Paloma szemes kávé), se nem ízletes. Ezzel a géppel tényleg csak ilyen lábvízet lehet főzni? Mit állítsak rajta, hogy jobb legyen?

2021. jún. 19. 22:35
 1/7 KLENOVICS LÁSZLÓ ***** válasza:
A használati leírásában mindenre van útmutató. Annak alapján állítsd be a gépet, valamint egy tisztítási, vízkőtelenítési programot is érdemes lenne elvégezni az arra alkalmas, lehetőleg gyári szerekkel.
2021. jún. 20. 05:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Ez mind megvolt, mégsem finom a kávé. A hőfokot a leg magasabbra állítottam és a kávét a leg aprobbtól a leg durvább darálásig is mind kipróbáltam
2021. jún. 20. 06:58
 3/7 Vortrex ***** válasza:

Nem minden szemeskávéból tudnak jó kávét főzni ezek a gépek, az öreg szarvasi presszó és a kotyogós nagyon magas hőmérséklettel és nyomással főzi le a kávét, azok minden ízt kinyernek még egy gyengébb kávéból is, ehhez képest ezek a szivattyús átfolyómelegítős automaták gyengébb kávét csinálnak, de megfelelő kávébabbal használva egyáltalán nem rossz.

Nekem a Bellarom espresso (Lidl) és a Tchibo espresso sicilia (Interspár) vált be. A Bellarom ocsó, érdemes vele egyszer kipróbálni.

Mivel alacsonyabb hőmérsékleten dolgozik a poharadat öblítsd ki előtte meleg vízzel, hogy ne hűtse el a kávét. Ha az olyan igazi, fejbevágósan erős kávékhoz vagy szokva, akkor azt a szintet nem fogja hozni, de máskülönben nagyon kellemes kávékat lehet velük csinálni sokkal gyorsabban, szóval egy jó kompromisszumos megoldás reggelente.

2021. jún. 20. 08:29
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Kipróbálom más kávé babbal is. Csak annyira nagy csalódás 😞 ahhoz képest mennyibe kerül egy ilyen gép mérföldekkel jobbra számítottam
2021. jún. 20. 19:19
 5/7 anonim ***** válasza:

"azok minden ízt kinyernek még egy gyengébb kávéból is"

Pontosabban minden kávét rommá égetnek és nem a kávé ízét érzed, hanem a kozmaolajokat. Persze aki szarvasin nőtt fel, annak ez a normális és amikor megiszik egy klasszikus olasz eszpresszót, amit ezek az automata gépek készítenek, akkor furcsa lesz számára.

Sose felejtem el, amikor kollégámmal először jártunk Milánóban, beültünk egy nagyon korrekt kávézóba és rendeltünk egy presszót. Nem ízlett neki, azt mondta semmi íze, hiszen ő világ életében a szén-keserű szarvasit itta, neki az a kávé.

2021. szept. 5. 22:45
 6/7 Vortrex ***** válasza:
Ez nem így van de mindegy
2021. szept. 6. 05:38
 7/7 A kérdező kommentje:
5# szerintem nincs igazad. Kávéztam már én is Olaszországban, igaz nem Milánóban hanem Velencében de ez a kávé pocsék.
2021. szept. 6. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!