Philips EP2220/10 kávéfőzővel csak nekem nem ízlik a kávé? Hogy lehet vele finom kávét főzni?
Nem minden szemeskávéból tudnak jó kávét főzni ezek a gépek, az öreg szarvasi presszó és a kotyogós nagyon magas hőmérséklettel és nyomással főzi le a kávét, azok minden ízt kinyernek még egy gyengébb kávéból is, ehhez képest ezek a szivattyús átfolyómelegítős automaták gyengébb kávét csinálnak, de megfelelő kávébabbal használva egyáltalán nem rossz.
Nekem a Bellarom espresso (Lidl) és a Tchibo espresso sicilia (Interspár) vált be. A Bellarom ocsó, érdemes vele egyszer kipróbálni.
Mivel alacsonyabb hőmérsékleten dolgozik a poharadat öblítsd ki előtte meleg vízzel, hogy ne hűtse el a kávét. Ha az olyan igazi, fejbevágósan erős kávékhoz vagy szokva, akkor azt a szintet nem fogja hozni, de máskülönben nagyon kellemes kávékat lehet velük csinálni sokkal gyorsabban, szóval egy jó kompromisszumos megoldás reggelente.
"azok minden ízt kinyernek még egy gyengébb kávéból is"
Pontosabban minden kávét rommá égetnek és nem a kávé ízét érzed, hanem a kozmaolajokat. Persze aki szarvasin nőtt fel, annak ez a normális és amikor megiszik egy klasszikus olasz eszpresszót, amit ezek az automata gépek készítenek, akkor furcsa lesz számára.
Sose felejtem el, amikor kollégámmal először jártunk Milánóban, beültünk egy nagyon korrekt kávézóba és rendeltünk egy presszót. Nem ízlett neki, azt mondta semmi íze, hiszen ő világ életében a szén-keserű szarvasit itta, neki az a kávé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!