Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hogy működnek ezek a mobil...

Hogy működnek ezek a mobil klimatizálók/légkondicionálók? hatásosak?

Figyelt kérdés

Eddig még nem is hallottam róluk, csak a "normális" légkondikról, amiket ugye kivülre kell szerelni, és onnan szállítja a levegőt és vissza. De ezeket a mobilosokat a szobában kell tartani, tehát ezért is kérdem hogy hogyan hűti le a szobát? Netán ventilátor van benne? ha igen, akkor ventilátornak számít, minek a mobil klima kategória?

Ja és a legfontosabb kérdés: hatásosak? gyorsan lehűti a szobát? sokat fogyasztanak? többet mint a radiátor/ventilátor stb?

2021. jún. 12. 15:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Igen, egy tipikus mobil klíma 12000 BTU/h-s. Akkora a hűtőteljesítménye, mintha 1 tonna jeget készítene egy nap alatt. Ahhoz képest pár kilónyi jégaku nem oszt, nem szoroz.
2021. jún. 12. 17:45
 12/23 anonim ***** válasza:

Amit úgy árulnak mint léghűtő, azt nem szabad megvenni.

Igaza van az előttem amit írtak hogy hő érzeted lesz tőle a párás levegőtől.

Egy sima ventillátor többet ér.

Egy mobil klimával is ellehet boldogulni, persze a split sokall jobb.

Már többször leirtam itt hogy nekem is az van és egész türhetően lehűti a lakást.

Igen , hangosabb mint amaz de nekem elég ha a nagy melegben vagy 3 órát megy és aztán már éjszaka nem kell működni neki , jó a hőmérséklet .

Régen vettem én is " léghűtőt ", de semmit nem ér még csak a levegőt se keringeti meg, nemhogy hűtené.

2021. jún. 12. 19:14
 13/23 anonim ***** válasza:

Olyan izék vagytok, mindenkinek jogában áll a pénzét olyan sz@rra költeni, amilyenre csak akarja.

Ha nem hallgat a szép szóra, vegyen léghűtőt, meg amit csak akar, mert így csak a rosszindulatot feltételezi, hogy sajnáljuk tőle a tutit.

2021. jún. 12. 20:02
 14/23 A kérdező kommentje:

hihetetlen hogy itt teljesen le van húzva, alzá-n az értékeléseknél meg 25-ből 23x 5 csillagot kapott az 5-ből, és a hozzászólások is mind pozitívak, de tudom, tudom biztos az online bolt csinálta magának az értékeléseket és a hozzászólásokat is...

De viccet félretéve, a mobil légkondikat nagyon lehúzták még ott is, na ebben már több realitás van.

12-es: ha igaz lenne amit írtál, hogy semmit nem ér, meg nemhogy lehűti, inkább felmelegíti a levegőt, akkor elég nagy népharag lenne, nemhogy toplistába, maximum kukába kerülne, ahogy az egész kategória is.

13-as: nem tételezek fel én semmit, csak egyszerűen nem hiszem el, hogy annyira rossz lenne ahogy leírjátok

Ja és mondjatok akkor igazán működő, légfrissítő-kondicionáló berendezést, gépet ami tényleg működik (léghűtő, mobil klíma, légkondik kihúzva)

2021. jún. 12. 20:30
 15/23 anonim ***** válasza:

12. vagyok.

Én a saját káromból tudom hogy semmit nem ér.

Én is kinlódtam vele, tettem bele hideg vizet amit előre lehűtöttem és egy rakás jeget is csináltam hogy legyen akkor amikor kell.

Egész délután abból álltam ki hogy legyen benne sok jég.

De semmit nem hűtött , talán ott közvetlen mellette lehetett valamit érezni, de a szobában nem hült a levegő.

Ellenben a párától egy idő után hőséget lehetett érezni.

Ettől hidd el egy jó azstali ventillátor többet ér.

A légkondiknak meg nincs párja, hűteni csak az tud.

Persze sokan lehuzzák a mobil légkondit, de van is valami igazuk mert a split sokall de sokall jobb.

De jól irták itt előttem, ha te azt akarsz venni, vegyed és majd meglátod hogy semmit nem ér.

2021. jún. 12. 20:41
 16/23 anonim ***** válasza:

"csak egyszerűen nem hiszem el, hogy annyira rossz lenne ahogy leírjátok"

Megveszed, ott a 14 napos elállás.

Relatív hogy kinek mi a jó és kinek mi éri meg.

Lehet hogy tényleg az álmaid kütyüjét találod meg benne.

És mindegy mennyit beszélünk róla, a helyzet ugyanaz.

Voltam én is csóró, vizes seggel álltam a ventilátor elé, és az is jó volt.

2021. jún. 12. 20:44
 17/23 A kérdező kommentje:
jól van, még azt kérdezném, hogy ha mégis megvenném, használhatnám a párásítót olyan szobában, ahol sok az elektronikai eszköz? (pc, subwoofer, hangfalak, playstation stb). Mert ugye a pára az már majdnem víz/eső, nehogy rövidzárlat legyen
2021. jún. 12. 20:45
 18/23 anonim ***** válasza:

6,7,11-ként:

Használhatod, de nem tesz jót nekik. Korrodálja őket, lerövidíti az élettartamukat.

Én kevertebb és kedvezőtlenebb értékeléseket találtam.

Azt írják amúgy ezekre a párologtatókra, hogy minden elpárologtatott liter víz 2140 BTU-val hűt a víz entalpiája, halmazállapotváltozásakor felvett energiája miatt.

Ez és utána a trópusi páratartalom, amiben ízzadni sem lehet, áll szemben a klíma 12000 BTU/h-jával és száraz levegőjével.

Úgy látok valami esélyt ilyet használni, ha enyhe kereszthuzatban van és kiviszi a huzat a párás levegőt.

Ha veszel egy ilyen csodát, írdd meg mennyire működött! :)

2021. jún. 13. 02:05
 19/23 A kérdező kommentje:
hát már azóta nagyon elbizonytalanodtam, lehet inkább valami speciális többfunkciós ventilátort veszek inkább :D
2021. jún. 13. 03:23
 20/23 A kérdező kommentje:
alzán láttam is egy jó fajtát, jó értékelésekkel: duux whisper, erről esetleg vélemény?
2021. jún. 13. 03:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!