Milyen mobilklímát ajánlanál egy tetőréri szoba lehűésére?
Ne vegyél mobil klímát!
Főleg ide ne. Azt tanácsolom.
ha van rá 80ad, akkor jobban jársz, ha még egyszer ennyit kölcsön kérsz/hitelt veszel fel
a leggagyibb fali klíma is jobb mint bármelyik mobil, ráadasul meg se fogod érezni a hatását egy tetőtéri szobában, és csak kidobnál 80at az ablakon
Hogy mit ajánlanék neked?
Hogy felejtsd el a mobilklímát, főleg tetőtérbe.
Nagyon kevés lesz a teljesítménye oda ahova szánod.
Akkor fogod érezni hogy hűt ha odatartod az arcod a kilépő levegő elé.
Gondoskodnod kell a keletkező hő kivezetéséről ami sok kényelmetlenséget fog okozni.
Ráadásul amelyiken egy kivezető cső van a helyiség hűtött levegőjét használja a kondenzátor hűtésére, vagyis pazarol.
Egy nagy darab valami ami útban lesz.
A keletkező kondenzvizet ami gyűlik benne neked kell üríteni rendszeresen. Van amelyik elpárologtatja, de azzal is energiát pazarol.
Ha rendszeresen használod olyan villanyszámlát fog produkálni hogy hanyatt esel.
nekem volt a tetőtéri szobámban. meg annó az irodában is.
irodában kicsit jobb volt, ott nem volt zavaró a hangja - annyira. de néhány óra után le kellett kapcsolni, mert majd szétment a fejem.
A szobában ahol laktam ott pedig elviselhetetlen volt. Nem lehet mellette semmit csinálni. Se zenehallgatás, se tv nézés, se olvasás, aludni meg pláne nem.
A csövet kivezettem, átütöttem a falat és a hozzá adott szereléket beépítettem, de így sem volt jól jó a hatásfoka, mert amit kifúj meleg levegőt annak a helyére szív be a szobába máshonnan megintcsak meleget.
Nekem úgy oldódott meg, hogy elköltöztem :DDDD
Ha olyan a ház/lakás, hogy érdemes rá költeni és nem szeretnél elmenni onnan mostanában akkor mindenképpen javaslom a többiekkel egyetértésben egy split klíma beépítését.
Drágább igen, de sokkal hatékonyabb! Amennyivel drágább annyival többet kell járatni a mobil klímát. Néhány év alatt kiegyenlítődik a ráfordítandó összeg a két típus között.
Sajnos ahhoz túl drága a mobilklíma, hogy kipróbáld....
Az oldó vizes párologtatós cuccokat is felejtsd el!!!!
Olyan páratartalmat csinálnak, hogy bármelyik szanua megirigyelné!
Hülyeségeket irnak, elég jó a teljesitménye egy mobilnak is.
Nekem az van családi házban és kb 40 nm-t szépen lehűt.
Csak megkell neki csinálni a kivezetést , ez ami talán a nehézsége. Meg az hogy jóval hangosabb mint a másik klima.
De szokott lenni split klimából is akció amit beszereléssel árulnak, ilyet nézz esetleg.
Bár jóval drágább mint a mobil klima.
jó nem mondom, hogy nem hűt, de én nem tudtam hallgatni na.
mobilklímákból is van többfajta.
van ami kétcsöves és a hűtőlevegőt is kintről szívna, azok hatékonyabbak.
illetve van olyan is ami "szétszedhető" és a kompresszor részét át lehet tenni másik helyiségbe. ezeknek is nézz utána!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!