Szeretnék otthonra kávéfőzőgépet venni, amivel
espressot tudok lefőzni. Milyen árkategóriában kell,
hogy gondolkodjak?
Figyelt kérdés
Valamint milyen szempontokat nézzek? Az, hogy párnás vagy kapszulás, teljesen mindegy. A hosszú kávét nem szeretem(ezért csak kifejezetten presszó gép érdekel) és szeretem, ha a presszó kicsit habos.
Volt aki csak legyintett és kotyogóst javasolt: "tömjem meg jól" mondták..
Nekem kapszulás van, de a darálós jobb lenne, csak ami nekem megfelelne, az már 100-120 ezer, annyit meg nem adok egy kávégépért. A kapszulák sem olcsók, de egyszerű és nálam egy kávé 60-120 Ft-ból jön ki, attól függ mikor milyenhez van kedvem, szerintem árban az sem vészes.
2021. jún. 8. 15:24
12/26 A kérdező kommentje:
2-es, minél markánsabb íz a cél, legyen a teteje kicsit krémes
Még az se baj ha nem "húdeerős" "szívdobogtatós" és nem pörget nagyon
Csak legyen jó sötét, markáns ízű és kicsit habos, és természetesen presszó
Ez a cél
2021. jún. 8. 18:34
13/26 Ypszilon1980 válasza:
Ez függ a kávétól is, nem csak a géptől. Markáns ízre nem javaslok én legalábbis kotyogósat, ahhoz szerintem legalább a 15 Bar-os gép a megfelelő. Az, hogy milyen gépet akarsz venni, márkában vagy tudásban, azt természetesen a te pénzügyi helyzeted dönti el. Otthonra szerintem felesleges 100-150 ezret kiadni egy gépre, én max. 30-at adok, az is jó kávét tud csinálni. Nekem Nespresso van kapszulásban és kicsit habos a teteje presszó módban, az nekem is fontos, bevált, csak győzd kapszulákkal.
2021. jún. 8. 19:55
14/26 A kérdező kommentje:
Legutóbbi!
A nespresso az hány bár nyomásos?Mennyire vagy vele elégedett?
2021. jún. 8. 23:53
15/26 Ypszilon1980 válasza:
15 Bar nyomásos. Lehet kapni hozzá komposztálható kapszulát, illetve újrahasznosítottat. Szeretem, mert egyszerű használni, gyorsan kész van. De tény, hogy van aki jobban szereti a darált kávét,nekem jó, sokféle kapszula van hozzá, sok helyen kapható.
2021. jún. 9. 00:45
16/26 Ypszilon1980 válasza:
Illetve most néztem meg, hogy 19 Bar nyomásos, nem 15.
A volt munkahelyemen a büfében volt darálós kávéfőző gép, az is 19 Bar-os volt, na az aztán finom kávét készített, bár az egy több százezres gép.
2021. jún. 9. 09:33
17/26 molnarmarcell21 válasza:
(Hadd okoskodjam közbe picit, bár már jeleztem korábban: az eszpresszó definíció szerint kb. 9 bar nyomással készül, ennél nagyobb nyomás már árt a kávénak. Ha egy gépre ennél több van írva, az csupán azt jelenti, hogy a gép maga x nyomást képes előállítani, de mire a víz a kávéhoz ér, az már csak 9 bar körüli lesz.)
2021. jún. 9. 10:34
18/26 Ypszilon1980 válasza:
Nyugodtan, mert ez csak az én szubjektív hozzáállásom, szakértő nem vagyok. Csak azt tudom, hogy ez nekem most bevált és tetszik,Kérdező meg majd eldönti, hogy mit szeretne. Az, hogy mennyi a tényleges nyomás mikor a kávéhoz ér, azt nem tudom, nyilván a kapszula minőségétől is függ, de nekem jobban izlik, mint egy kotyogós, de azért megjegyzem, hogy a barátnőm kotyogósat főz inkább, néha én is azt iszok, de nekem az nem annyira jó. Talán a megszokás is benne van.
2021. jún. 9. 10:50
19/26 A kérdező kommentje:
17-es! Akkor egy kb 10 báros kávéfőzővel már jól is járok?
2021. jún. 9. 13:05
20/26 molnarmarcell21 válasza:
Ahogy a 8-as válaszomban írtam, ez nem működik ennyire egyszerűen sajnos :) Attól függ, mik az igényeid és mennyi pénzed van rá.
Hivatalosan a kapszulás kávéfőzők is képesek eszpresszót főzni. Kár, hogy nem lehet kipróbálni vásárlás előtt, mit tudnak :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!