Mobil klíma így se éri meg?
Attól függ, hogy aktív, vagy passzív a hűtése. Illetve hogy mit értesz az alatt, hogy "megéri"?
A passzív hűtésű klímáknál neked kell a hűtőközegről gondoskodni (azaz megpakolni jéggel), és bár a semminél ez is több, de csodát ne várj tőle!
Az aktív hűtésű klímák viszont arany áron vannak. 70-80 ezernél kezdődnek, és a határ a csillagos ég. Viszont itt nem neked kell jéggel tömni, hanem - hasonlóan pl. a hűtőszekrényekhez - maguktól hűtenek. (És persze az ellenkező oldalon fűtenek, amit ki kell vezetni.)
Hogy megéri-e, azt az dönti el, hogy számodra ez szükséges-e, és ér-e annyit. Én most készülök venni egyet, és tudom, hogy megéri, mert nekem megér annyit, hogy 3 hónapon át jól tudjak aludni.
A mobil klímával az a gond (azon kívül hogy drága, sokat fogyaszt, nem elég hatékony, nagyon útban van a készülék is meg a gégecsöve is és hogy folyton öntögetni kell belőle a kondenz vizet) hogy a lehűtött szobából szívja ki azt a levegőt ami a kondenzátorát hűti, és ezt a levegőt tolja ki a gégecsövön.
Tulajdonképpen a szoba hűvös levegőjét felmelegíti és kifújja a szobából.
Létezik olyan változat aminek két csöve van (esetleg egy koaxiális csöve) így a levegőt kintről szívja és a meleget ki is nyomja.
Ha mindenképp mobil klíma akkor én inkább olyat választanék.
Jah és azzal is számolni kell hogy elég zajos. A split klíma kompresszora a kültéri egységben van, a beltériben csak egy ventilátor van.
A mobil klímában mindkét ventilátora és a kompresszor is nyilván egy helyen, a készülékben van.
Ha a meleg levegőt kitudod vezetni akkor még jó is .
Persze közel annyira mint a split.
Nekem mobil klimám van és én megtudtam oldani hogy egy kéménybe nyomatom a meleg levegőt és szépen lehűti a szobát.
Bár nekem jó a hőszigetelésem és csak olyankor kell ez amikor 2-3 hétig van az a borzasztó meleg és akkor már átmelegszik minden.
HAngosabb mint amaz , de engem nem zavar mert kb, 2-3 órát működik és azt kibirom és éjszakára már nem kell sose bekapcsolni .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!