Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Vettünk 2 éve egy porszívó,...

Vettünk 2 éve egy porszívó, és nem meg megéri megjavítani?

Figyelt kérdés

Zanussi, porzsák nélküli, szabályozható erősség.

1,5 évig jól működötz, majd egyszer amikor kapcsoltam volna be, teljes erősségen, bekapcsol, majd mintha egy leeresztő lufit hallanánk úgy áll le a motor.

Mi lehet a baja?

A szűrőt gyakran mosom, mindig szárazon teszem vissza.

Megéri megjavítani? (32000Ft volt)

A városunkban van egy BELKA nevű cég aki háztartási gépeket javít.

2021. máj. 18. 22:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Vidd el, megmondják mennyi lenne a javítása (valamennyit azért is fizetsz) aztán eldöntöd.
2021. máj. 18. 22:57
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezt egy szerviz tudja megmondani. Kérdezz meg egy hivatalos Zanussi szervizet, hogy szerintük mi a helyzet, meg egy nem hivatalosat is.

Nekem sajnos a 2 éves mosógépemre azt mondták, hogy gazdaságosan nem javítható, mert az elektronika annyiba kerül, mint egy fél mosógép.

2021. máj. 18. 22:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Legtöbb ilyen háztartási gépet nem éri meg javíttatni ha nem apró alkatrészről van szó. Ha egy mosógép elektronikája döglik meg az valóban baromi drága mert azokhoz nem igazán gyártanak külön alkatrészt. Néhány persze van amit a gyár nem használ fel egy idő után és azokat piacra dobálják de nem olcsó pénzért persze. Persze ha ugyanolyan típust hirdetnek a neten mondjuk motorhibásat vagy más hibával de pl. az elektronika jó benne és nem árulják túl drágán meg lehet venni, átépíteni plusz pár alkatrészt még kimenteni belőle tartaléknak és ennyi.

Porszívónál is kb ugyan ez a helyzet. Mivel a te esetedben kérdező úgy kapcsolt be hogy rögtön maximális fokozaton és szép lassan állt le így nagy valószínűséggel az adta meg magát. Általában a porszívókon vagy potméteres ez az eszköz, vagy nyomógombos amit egy kis elektronika vezérel és mindig alaphelyzetbe indul míg a potméteres abban az állásban amiben hagytad. Ha a nyomógombos elektronikás aminek a pontos hivatalos nevét nem tudom az halt meg akkor valószínű jó drágán kapsz hozzá új alkatrészt már ha van, ha nincs akkor inkább kuka és vegyél másik gépet.

De persze lehet hogy nem az a baja, ezt így látatlanba ennyi infóból nem tudom megmondani, ezt persze néhány méréssel meg teszttel lehetne kiokoskodni mi lehet a baja. Persze ha nagyon ragaszkodsz a géphez és neked elég ha állandóan maxon megy akkor nyilván egy brutális kókány megoldással a fokozat állítót ki lehet iktatni, magyarul áthidalni az egészet és direktbe kapna áramot a motor. Persze így is meg lehet oldani, mert egy nagyon régi porszívón iktattam már ki hasonlót ami potméteres volt, de a tököm akart vele kínlódni átkötöttem direktbe, amúgy is az a porszívó autó takarításra meg műhelybe volt használva meg az alapból arra volt már akkor beáldozva hogy ha behal akkor megy a levesbe csak azért ilyen célokra nem akartam új porszívót venni meg azt beáldozni amivel a szobákat takarítjuk.

De én azt mondom neked, lehet jobban jársz ha veszel inkább egy újat és pár évig nem lesz vele gondod. Ezek amúgy sem örök életre vannak tervezve.

2021. máj. 18. 23:22
 4/10 A kérdező kommentje:

Hát igen látszik, hogy a mai világban már nem a minőségre mennek.

Anyukámék porszívója ma holnap 20 éves, szénkefés motor és azóta hibátlanul működik

2021. máj. 19. 00:45
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

"Anyukámék porszívója ma holnap 20 éves, szénkefés motor és azóta hibátlanul működik"

Akkor miért nem olyat vettél?

Neked kellett szabályozós csoda izé.

2021. máj. 19. 07:32
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
#5 Talán mert már nem lehet olyat kapni. Miért nem kopnak ki a hozzád hasonló gyökerek innen?
2021. máj. 19. 09:08
 7/10 anonim ***** válasza:
78%
Keress egy szerelőt, de NE márkaszerviz legyen, mert ők komplett panelt akarnak majd cserélni heroin áron. Inkább amolyan öreg szaki legyen, aki régóta háztartási gépek szervizelésével foglalkozik. Jó eséllyel az elektronika hibás, és az a közhiedelemmel ellentétben viszonylag olcsón javítható annak, aki ért hozzá (villamosmérnök vagyok). Az a cég is jó lehet amit írtál, egy árajánlat kérést megér.
2021. máj. 19. 09:12
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is van egy régi, még az NDK-ban kb. 35 éve gyártott kisebb teljesítményű porszívónk. Még most is működőképes, az viszont igaz, hogy ez csak „másodlagos” porszívó, keveset használjuk. Aztán volt még két nagyobb teljesítményű szabályozható ugyanabból a korból, azok már tönkrementek. Nem az elektronika hibásodott meg, hanem mindkettőnél a golyóscsapágy ment tönkre. Vagyis nem feltétlenül a „csodaszabályzó” okozza a problémát.

7-essel egyet értek, ha valami régi szakember képes megjavítani az elektronikát alkatrészcserével, az sokkal olcsóbb, mint a teljes áramköri egység cseréje.

Keress a környéketeken egy ilyen szakembert, de elviheted az általad említett szervizbe is. Aztán meglátod ki mit mond, utána eldöntheted érdemes-e a javításra költeni, vagy veszel egy újat.

2021. máj. 19. 10:01
 9/10 anonim válasza:
A motor miatt egy drága gépet nem éri meg kidobni, pl mi a karcher 12/1 be itt vettük a motort és kb harmada volt mint a karchernél, és gyári motort kaptunk.... [link] ha csak motor kell érdemes rájuk írni
2021. jún. 12. 16:37
 10/10 anonim ***** válasza:
2021. jún. 12. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!