Hogy vegyem rá anyuékat hogy nekem is legyen klímám? kibírhatatlanok a nyarak...
Bátyámnak és nekem is tetőszobánk van, nekem viszonylag kicsi szobám van, neki jóval nagyobb.
Télen nincs gond, de nyáron mivel tetőszoba nem ritka a 34-36 fok bent, ami kibírhatatlan, éjjel sem igazán lehet olyan melegben aludni.
Bátyám 2018-ban kezdett el dolgozni, akkor amint jött a nyár ő már szereltette is be a klímát a szobájába. Nem valami olcsóbb szrt, valami drágábbat tetetett. Nappal nem szokott neki menni amikor nincs itthon, viszont mielőtt jön haza az előtt 1 órával be tudja kapcsolni mobilról is, hogy mire hazaér lehűljön a szoba.
Nagy melegekben van hogy délután 4-től reggelig megy neki, tavalytól itthonról dolgozik, így nyáron éjjel-nappal ment neki 24 fokra állítva.
Mivel ő mindent saját pénzből fizetett ezért anyuéknak sem volt semmi ellenvetése.
Nekem sajnos nincs annyi pénzem, bárhogy számolom talán a legolcsóbb mobilklíma kijönne belőle, de azokra meg mindenhol azt írják hogy nem jók, hangosak és alig hűtenek....
Átérzem, tavaly nyáron költöztem fel a tetőtéri szobába és egy hónapig klíma nélkül voltam. 35 fok volt fixen, egész nap ment egy jó ventillátor, de olyan hőfokon már semmit sem segít.
A te esetedben csak a klíma lenne jó megoldás, a ventillátor csak keverni fogja a forró levegőt. Használtan nézted a klímákat? Ismerős 20 ezerért vett hűtő-fűtőt két éve, de még mindig tökéletesen működik.
Próbáld meg, hogy toporzékolsz. Ha nem megy, hisztizz hozzá, mint kiskorodban.
Egyébként abba belegondoltál, hogy csak néhány nap van őszintén meleg?
Kívülről kellene valami árnyékolás. Ha kint meleg van, semmi szín alatt ne legyen nyitva az ablak, viszont ha hűvös, akkor 90 fokban nyitva legyen.
Igaz, én társasházban lakom, ami esetleg jobban tartja a hőt, de a klíma beszereltetése előtt június elejétől szeptember közepéig volt konstans 30 fok a lakásban, vagy több.
Melegben sohase volt nyitva ablak, hűvösben igen, a 15 fokos lehűlésekkor inkább pulcsiban voltam, csak hűlhessen a lakás. Amint becsuktam az ablakot, 3 perc múlva ismét 30...
Szóval nem pár nap az a meleg....
#12 vagyok.
Persze 13-as, nálam már tegnapelőtt is 28 fok volt, pedig kint sem volt több (27-28). Nyáron nagyjából minden nap 25 fok felett van, gyakori, hogy 30+, olyankor pedig bent is pontosan követi a hőmérő a kinti hőmérsékletet. Klíma nélkül egy tetőtéri szobában májustól szeptemberig kisebb kihagyásokkal 30 fok (fölött) van.
Ha nagyon nics pénzed split klímára,(nekem sem lett volna 16 éves korom előtt). Akkor vegyél használtan egy mobilklímát. Igen, tudom, nem hatékony. A hulladékhőt a szobában lévő hűs levegőbe engedi, majd azt kinyomja az ablakon, kintről meg ugye jön vissza a meleg. Viszont ez az amit meg tudsz venni relatív olcsón (40 ezer forint környékén már válogathatsz is) és végülis "nem a te bajod" a fogyasztása. Hangos viszont és a beépítése sem olyan egyszerű illetve nem éri meg szétfúrkálni az ablakot.
Szétnézhetsz még az ablakklímák között, egyszerűbb telepíteni. Kinyitod az ablakot, mind a két párkányra teszel valamit és ráteszed a gépet. A maradék réseket pokróccal, ruhával el tudod takarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!