Nyirokcsomó rosszindulatú daganatom volt!! A 3.-Kemoterápiás kezelést kapom, de a kezelés után, annyira szurkál a kezembe, ujjaimba, hogy kibírhatatlan! Mílgammát szedek, 2.-/ naponta, de nem használ!! Tudnátok valamit tanácsolni??
Nagyon sajnálom!
Ez valószínűleg toxikus neuropathia. Orvosod tud erről?
Ha az, a Milgamma is használni fog, idővel. Fájdalomcsillapítókat (NSAID)
egyes antiepileptikumokat, klasszikus (triciklikus) antidepresszánsokat, lidocain tapaszt is szoktak rá adni + ritkán durvább fájdalomcsillapítókat is adnak rá, plusz egyes szívgyógyszerek is (pl.: mexiletine) használhatnak rá. Egyéb terápia is szóba jöhet (pl.: TENS, relaxáció, stb.)
Már nem kapsz semmilyen citosztatikumot?
Csak, mert előtte a kiváltó okot kell megszűntetni.
Ha már nem kapsz, akkor valószínűleg elég lesz önmagában is a Milgamma, esetleg fájdalomcsillapítóval kiegészítve. EZ hónapokig is eltarthat, mivel az idegeknek kell némi idő a regenerálódáshoz.
Jobbulást!
Szia, hogy vagy?
Nekem is rosszindulatú nyirokcsomó daganatom van, most derült ki és rettenetesen félek a kemoterápiától. Remélem minden rendben van veled!
Köszönöm, én (6-os) jól vagyok :)
A kemot is túléltem, 3 hónapos kontrollom is jó lett, tegnap voltam a dokinál, úgyhogy én nagyon boldog vagyok. Remélem a kérdező is jól van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!