Milyen robotporszívót használtok?
Én iRobot Roomba i7-et. Leárazva vettem és a nem automata ürítőset, így ár-érték arányban is jónak tartom.
Strapabíró, gyönyörű munkát végez, még csillog is a padló.
A kihívójával, a Xiaomi-val szemben azt szeretem benne, hogy:
- 2 főkeféje van,
- csak porszívó. Szerintem külön jobb, ha csak porszívó, nálam ez szempont, én mosó-szárítógépet se vennék. Vehető külön felmosórobot, ami nemcsak feltöröl, hanem állítőlag egész szépen fel is mos.
- Spot cleaning
- beállítható, hogy kétszer takarítsa ki a kijelölt területet.
A Xiaomi gyanúsan olcsó (nemcsak a Roombákhoz képest illetve nemcsak takarító robot területén). Nekem van ilyen márkájú termékem, nem vagyok vele elégedett.
Állítólag jók a Neato-k, az Electroluxok és gondolom a Miele-k is. Ezek is csak porszívók, tudtommal.
Egy Roombának is tökéletes a navigációja, nagyon okos kis gépek.
Mondjuk az, hogy fény kell neki, az valóban hátrány.
Sok videót néztem én is, szénné szívatják a robotporszívókat, hogy minél nehezebb dolguk legyen - nos ezekben a tesztekben egy pöppet tényleg lehet, hogy rosszabb a Roomba navigációja. Vagy kirakják őket a lakásban valahova, lehet, hogy a Roomba 2 másodperccel lassabban jön rá, hogy hol van.
Az i7-esem se hagy ki területet, pláne ha beállítom, hogy duplán takarítson.
Mondom, valószínűleg, ha a VSLAM tényleg rosszabb, akkor abban merülhet ki, hogy pár másodperccel később jön rá, hol van vagy ha elszórt játékokkal szívatják direkt, akkor esetleg ügyetlenebb.
Amúgy a Miele vagy az Electrolux is kamerás például.
Hát, csak a kamera vs. LIDAR szempontjából, például a cikk alapján (illetve gyorsan átfutottam többet is) nem feltétlen győzne meg a lézeres, hogy az mennyivel jobb. Viszont ha egy készülék 2in1, az - számomra - elég nagy hátrány. Mint említettem, mosó-szárítógépet se vennék, de az egyben mikrózni és sütni tudó készülékekkel is vannak fenntartásaim.
Mondjuk én megszerettem a Roombákat már a 676 óta, számomra kis túlzással egy fogalom számomra a Roomba porszívó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!