Hajdú Aquastic 120 literes bojlert hány évente kell vízkőteleníteni/karbantartani és nagyjából mennyibe kerül?
Arról fogalmam sincs, hogy milyen kemény a víz, de annyira azért nem hiszem, hogy fél évente kelljen.
Viszont összehasonlításképpen: az előző villanybojler szintén Hajdú volt (150 literes) és az utolsó szűk 6 évében biztosan nem volt karbantartva. Az utolsó karbantartása talán 2013 első felében lehetett, utána pedig biztosan nem volt, egészen a 2019 februári tönkremenetelig. Egészen addig hibátlanul ment. 2019 januárjában kezdte produkálni az első tüneteket: a tartályból kifolyó rozsdás vizet és az aljából való csöpögést. Szóval így nézve a víz keménysége nem lehet vészes, ha 6 évig bírta vízkőtelenítés és fűtőszálcsere nélkül...
(Röviden: 6 évig azért nem volt karbantartva, mert 2013 tavaszán hunyt el Édesapám, minden ilyesmiről Ő gondoskodott a háznál - ezért írtam feltételes módban, hogy 2013 első felében LEHETETT az utolsó karbantartása -, én pedig tudatlan voltam, mert fogalmam sem volt, hogy a bojlereket időnként át kell nézetni. Ezzel akkor szembesültem és tudtam meg, mikor 2019 februárjában tönkrement.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!