Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért van sólerakodás a...

Miért van sólerakodás a mosogatógépben ?

Figyelt kérdés

Van köze ahhoz , hogy most vettem egy olcsóbb mosogatógépsót (Tesco-s)?

A beállításokon nem változtattam semmit :/

Amikor megvettem , beleontottem es utana kezdett sos lenni a pohar meg homályos az uveg. Ugy tudtam megoldani , hogy az intenziv programot inditottam el. Ugy szepen kimosta. Majd egyszer egy rendes programot inditottam. Nem volt semmi baj , szepen mosott. Aztan kifogyott a so. Ujra beletoltottem , es ugyan olyan sos minden :/ es mostmar az intenziv program sem mos szepen.

Gondoltam , hogy a sotartaly szivarog , mert korulotte is olyan sófolt van , se semmi nyoma nincs , hogy a gumi megszakadt volna vagy barmi

Szerintetek mi lehet a baj? Nem akarnam szervizbe vinni (csak vegso esetben) , albiba lakom es a foberlo nem fizetne a szervizt.

Köszi a valaszokat!!!

#só #hiba #mosogatógép #edény #Mosogatogépsó
2020. dec. 11. 07:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nekem akkor volt ilyen, mikor egyszer elfelejtettem visszacsavarni a sótartály kupakját. Lehet, hogy nálad is annyi volt, hogy nem volt jól lezárva.

Egyébként teljesen jó a Tesco-s só is. Sima nátrium-klorid, csak tisztább, mint a rendes konyhasó.

2020. dec. 11. 11:30
 12/17 anonim ***** válasza:
Én Lidl-ben kapható sót használok, nekem bevált, viszont nem esett szó az öblítőről, mert akkor szoktak rondák lenni a poharak ha az vacak.
2020. dec. 11. 12:03
 13/17 anonim ***** válasza:

A mosogatógépek használati utasításában pontosan le van írva (általában), hogy milyen jelenséget milyen hiba okozhat.

Pl. a szivárványos poharaknál az öblítő adagolást kell alacsonyabbra állítani, vagy a fehér (sós) bevonatnál a só adagolást kell levenni.

Valaki már írta, hogy meg kell nézni a helyi vízszolgáltató cég honlapján a helyi vízkeménységet, és annak alapján beállítani a sóadagolást (ehhez is van táblázat a h.utasításban) .

2020. dec. 11. 12:30
 14/17 anonim ***** válasza:
66%
#9: pedig ez téves! A só oldata nem kerül be a mosogatótérbe, tehát a tabletta nem tudja pótolni a vízlágyító gyanta regenerálásához szükséges sót. Mert a mosogatóvíz (ami feloldja a tablettát) az viszont nem kerül be a vízlágyító gyanta rekeszébe.
2020. dec. 11. 12:33
 15/17 anonim ***** válasza:

Úristen, #14 te nagyon sötét vagy. A tabletta ADALÉKANYAGAI közt van só is, ami kell a vízlágyításhoz. Ami oldódik . Lehet sót külön használni, de a vékonyabb üveg poharaknál ált.szürke bevonatot csinál.

Mi az a vízlágyító GYANTA amúgy, és miért kell REGENERÁLNI?,írsz baromságokat , te tudatlan.

Mo- on egyébként pár területet kivételével közepesen lágy a víz, és ehhez bőven elég a tablettában v gélben lévő cucc.

2020. dec. 11. 16:24
 16/17 anonim ***** válasza:

15: azt hiszel, amit akarsz - én kicsit jobban értek hozzá, mint te. A mosogatógép lágy vízzel dolgozik, ehhez kell az ioncserélő gyanta, ami a beérkező kemény viz ionjait kicseréli, ezáltal lágy víz kerül a mosogatótérbe.

Mondjuk sokat elárulsz a tudatlanságodról, ha azt sem tudod, mi van a mosogatógép belsejében, és hogyan működik...

De akkor még mindig lehetne annyi eszed, hogy utánanézel, és nem beszélsz zöldségeket!! :-DDD

Idézem a lényeges részt innen:

[link]

" A mosogatógépek tartalmaznak egy egységet, amit sótartályként nevezünk. Igazából ez a mosogatógépek vízlágyító egysége, ami nem csak a sótartály részből áll, hanem tartalmaz egy, a felhasználó által nem látható másik tartályt is, amiben a vízlágyításért felelős anyag, más néven gyanta található.mosogatógép sóA működési elv egyszerű, a kemény vizet ezen a gyantán áramoltatják át, ahol egy ioncserés folyamat játszódik le, majd a lágy víz közvetlenül felhasználásra kerül a mosogatógépben. Mivel a gyantaréteg véges ioncserére képes, egy idő után nem tudja betölteni vízlágyító funkcióját, kimerül. Viszont a gyanta ioncserélő tulajdonsága helyreállítható. Itt jön a képbe a só. Egy ellentétes áramoltatás útján a sós vizet keresztül vezetik a gyantarétegen, melynek vegyületei helyreállítják a gyanta ioncserélő tulajdonságát. A rendszer ismét működőképes lesz. A gyantát szinte sohasem kell cserélni, nem is lehet, csak a vízlágyító egység cseréjével. Ellenben a só elfogy időnként, ezt pótolni kell. Kizárólag mosogatógépben használható só megengedett a feltöltéshez!"

2020. dec. 11. 16:33
 17/17 anonim ***** válasza:

Az se igaz, hogy közepesen lágy a víz Mo. nagyobb részén!!!!

[link]

"Hazánk városai nagyrészt közepes illetve kemény besorolásúak."

2020. dec. 11. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!