Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért van sólerakodás a...

Miért van sólerakodás a mosogatógépben ?

Figyelt kérdés

Van köze ahhoz , hogy most vettem egy olcsóbb mosogatógépsót (Tesco-s)?

A beállításokon nem változtattam semmit :/

Amikor megvettem , beleontottem es utana kezdett sos lenni a pohar meg homályos az uveg. Ugy tudtam megoldani , hogy az intenziv programot inditottam el. Ugy szepen kimosta. Majd egyszer egy rendes programot inditottam. Nem volt semmi baj , szepen mosott. Aztan kifogyott a so. Ujra beletoltottem , es ugyan olyan sos minden :/ es mostmar az intenziv program sem mos szepen.

Gondoltam , hogy a sotartaly szivarog , mert korulotte is olyan sófolt van , se semmi nyoma nincs , hogy a gumi megszakadt volna vagy barmi

Szerintetek mi lehet a baj? Nem akarnam szervizbe vinni (csak vegso esetben) , albiba lakom es a foberlo nem fizetne a szervizt.

Köszi a valaszokat!!!

#só #hiba #mosogatógép #edény #Mosogatogépsó
2020. dec. 11. 07:03
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
80%

Vegyél másik tablettát bele.

Mondjuk Jart. Oké az kapszula.

És öblítőt.

2020. dec. 11. 07:08
 2/17 anonim ***** válasza:
25%
Nem kell bele só, felesleges, a tabletták nagy részében meg még a gélben is van. A dupla só miatt lesz olyan.
2020. dec. 11. 07:33
 3/17 anonim ***** válasza:
33%

De kell bele só! Ne hallgass rá! A só a vízlágyításhoz kell. És ha a gép belsejébe lágyítatlan (nem jutott eszembe más kifejezés erre) víz kerül, tönkre teszi a gépet és az edényeket/poharakat is. Én csak Somat vagy Finish sót használok, egyiknek sem eget rengető az ára, az Euro Familyben kb. annyiba kerül mint egy Tescos. Szóval kell bele só, ezen ne spórolj szerintem.

Másik tippem a folyékony gépi mosogatószer. Szinte azonnal feloldódik, rövidebb a program idő is ezáltal, nincs lerakódás a gépben, és lehet vele spórolni. Én egy tele pakolt mosógatógéphez félig szoktam csak tölteni a gélt, tökéletesen elmosogat.

2020. dec. 11. 07:48
 4/17 anonim ***** válasza:
Meg kell nézni a beállítást és a vízkeménységnek megfelelöen beállitani a gépet.
2020. dec. 11. 07:56
 5/17 anonim ***** válasza:
19%
Ha tablettát hasznalsz nem kell só külön hozzá,mert abban mar benne van.
2020. dec. 11. 08:00
 6/17 anonim ***** válasza:
0%

A tabletta a mosogatáskor oldódik fel, az öblítővíznél már nem lesz benne só.

Ugyanolyan mint a Calgon. Hozzáadod a mosóvizhez, de az öblítéshez már nem raksz, vagyis rakódik le a vízkő.

Egy fél kg-os mosogatógép só 6-700 ft, ha kéthetente kell is venned (ha pl. minden nap megy a gép), akkor is megér ennyit szerintem, hogy a géped és az edényeid rendben legyenek.

2020. dec. 11. 08:18
 7/17 anonim ***** válasza:

#2: ne írj butaságokat! Nem ismered a működési elvet!

A só az ioncserélő gyanta revenerálásához szukséges!

2020. dec. 11. 09:18
 8/17 anonim ***** válasza:

6: 2 kg kerül 349 ft-ba az aldiban.

.

2020. dec. 11. 09:26
 9/17 anonim ***** válasza:
66%
A mi gepunk használati utasításaban benne volt, hogy a tabletta mellet nem szükséges só használata, illetve a só lerakodas a gepben korroziot okoz.
2020. dec. 11. 09:29
 10/17 anonim válasza:
100%

A só az, amiből nincs márkás meg nem márkás. Ugyanaz van minden dobozban.

A tabletták különböznek de sóból kár a drágát venni

2020. dec. 11. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!