Miért olyan népszerű a kapszulás kávéfőző?
Egyszerűen nem tudom megérteni, miől olyan népszerűek. Oké, magát a készüléket potom pénzért meg lehet venni, mert - akárcsak a tintasugaras nyomtatót - anyagárban árulják. De a kapszula baromi drága, minimum 80 forint egy darab, ráadásul rengeteg szemetet termel (ne álltassátok magatok, a kapszulák 99%-a nem kerül újrahasznosításra).
Oké, van újratölthető kapszula is, de akkor már mi a különbség egy szimpla őrölt kávés kávéfőzőhöz képest?
Kapszulás kávéfőző olyan 15 ezer körül van. Nekem a darálós kávéfőző 90 ezer volt, de egy kiló kávéból lefőzök 150 adagot, szóval olyan 15 forint egy kávé, szemben a 80 forintos kapszulával, úgyhogy cirka fél év alatt visszajött a kávéfőző ára.
Nem, nem érti. Mert senki nem erősítette meg, hogy a kapszulás kvfőző nem jó!
Egyeltalán mi köze van hozzá, hogy ki milyen kv kapszulára költi a pénzét? Illetve minket sem érdekel, hogy neki fél év alatt megtérült a kv főző ára. Mit képzel magáról?
Jelentettem a kérdést az oldalnak!
arról nem is beszélve hogy darálósból nem tudok esténként koffeinmenteset inni.
De ez van, leszavaz mindenkit aki érvel a kapszulás mellet, mert képtelen agyilag felfogni.
"arról nem is beszélve hogy darálósból nem tudok esténként koffeinmenteset inni."
Létezik koffeinmentes szemes kávé is, igaz nem a boltok polcain.
Pl. [link] -> Buonanotte decaf.
...és megint le lettem pontozva, mert tényeket írtam le a kapszulás kávékról. Ha ennyire sért valakit, hogy a kapszulás nem képvisel minőséget, akkor igya csak nyugodtan, engem nem érdekel, de ne pontozza le a válaszomat!
"#14 és akkor szerinted vegyek két darálós gépet, vagy cserélgessem a kávébabokat a tartályban?"
Azt írtad nem tudsz koffeinmenteset inni szemesből, erre válaszoltam. Egyébként ha szigorúan vesszük, akkor a kávészemeket nem jó a babtartályban tárolni, mert ott akár egyetlen nap alatt is képes drasztikusan veszíteni a minőségéből. Én úgy csinálnám, hogy adagnyit tennék csak bele, reggel koffeinesből, este koffeinmentesből.
De miért kell mindenki lepontozni.
Elhangzott egy kérdés:Miért olyan népszerű a kapszulás kávéfőző?
Erre egyrészről válaszoltak azok akik ilyet használnak. Ezeket hitelesnek érzem mert ők elmondják iért ilyet használnak. De facto, válaszolnak a kérdésre! Erre lepontozzák a szemeskávé hívők? Mire fel? Nem az volt a kérdés hogy szerinted miért jobb a szemesávé?
Az, hogy pl 17es nem tud olvasni az egy dolog. Szerencsétlen 12es/16os (meg gondolom 18as is, de csak tipp) megírta hogy esténként, de mindegy.
Aztán válaszolgatnak itt a szemeskávé pártiak, próbálnak téríteni de minek?
Az ilyen emberek miatt olyan ez az oldal amilyen.
Tessék lehet lepontozni.
Én nem tudok olvasni??
"Erre egyrészről válaszoltak azok akik ilyet használnak. Ezeket hitelesnek érzem mert ők elmondják iért ilyet használnak. De facto, válaszolnak a kérdésre! Erre lepontozzák a szemeskávé hívők? Mire fel?"
Egyrészt. Nem pontoztam le senkit. Írtam is, hogy én elfogadom ezt a tábort is. Másrészről. Akkor csak annak a véleménye számít, aki kapszulásat használ? Aki szemes kávéból főz és látja a különbséget, annak a véleménye nem számít? Még írtam is, hogy elfogadom a kapszulásokat, de ha egyszer tényszerű, hogy az gyengébb minőségű kávé és a kávégépek is silányabbak, akkor ezt miért nem lehet elfogadni, mint véleményt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!