Miért olyan népszerű a kapszulás kávéfőző?
Egyszerűen nem tudom megérteni, miől olyan népszerűek. Oké, magát a készüléket potom pénzért meg lehet venni, mert - akárcsak a tintasugaras nyomtatót - anyagárban árulják. De a kapszula baromi drága, minimum 80 forint egy darab, ráadásul rengeteg szemetet termel (ne álltassátok magatok, a kapszulák 99%-a nem kerül újrahasznosításra).
Oké, van újratölthető kapszula is, de akkor már mi a különbség egy szimpla őrölt kávés kávéfőzőhöz képest?
Kapszulás kávéfőző olyan 15 ezer körül van. Nekem a darálós kávéfőző 90 ezer volt, de egy kiló kávéból lefőzök 150 adagot, szóval olyan 15 forint egy kávé, szemben a 80 forintos kapszulával, úgyhogy cirka fél év alatt visszajött a kávéfőző ára.
Nem mindenkinek egyformák az igényei. Az, hogy az eszköz olcsó, a működéséhez szükséges anyag pedig drága, régi trükk. Mindig van, aki bedől neki, mert egyszerre nem kell sokat kiadni. Igaz, hogy hosszú távon drágább vele a kávé, mint a darálóssal, de az egyszeri kiadás soha nem nagy.
Illetve sokaknak bejön az is, hogy mindenféle különleges(nek mondott) kávéféleséget lehet vele főzni. Például kevesen tudnak házilag igazán látványos latte macchiatot készíteni főzött kávéból, de kapszulás géppel még az is hellyel-közzel összejön.
Tiszább, egyszerűbb.
Beteszem, megnyomom a gombot és kész. Utána a kapszulát meg elteszem a gyűjtőbe.
Nem kell a zaccot kotorgatnom, aztán alkatrészeket öblögetni, satöbbi.
(lehet hogy a 90 ezres darálós öntisztít, és nem kell vele pacsálni, nem tudom, nem ismerem, én apám Szarvasi kávéfőzőjét, meg a kotyogogóst tapasztaltam a kapszulás előtt)
Már pontozza is le, aki nem ért vele egyet :D
Ennyi beteg embert, komolyan...
Azért kedvelik, mert ha viszonylag kevés kávét isznak, akkor egy bontott darált kávé veszít az aromájából, míg a végére érsz, addig egy doboznyi kapszula nem, hiszen egyenként csomagolva van. Így ráadásul rendszeresen váltogathatják is a fajtákat, nem kell elfogyasztani a már bontott csomagot. Emellett egyszerűbb neki.
Viszont igazadvan abban, hogy környezetszennyező, és erre az sem válasz, hogy némelyiket újrahasznosítják, mert egyrészt az újrahasznosítás sem akarhány utas, másrészt az egésznek a logisztikájának is erősebb az ökológiai lábnyoma más kávézási módokénál.
Tisztelt kérdező!
Megkérdezted itt hogy miért olyan népszerű a kapszulás kávéfőző és kijelentetted azt is hogy nem tudod megérteni miért.
Mostanra több (közöttük jó) választ is kaptál.
Most már érted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!