Mi a különbség a 200ezer ft-os és a 10ezer ft-os robotporszívó között?
Egy álmom válna valóra, de eddig abban a tudatban éltem, hogy iszonyat drága. Most az egyik weboldalon le van árazva 20ezerről 10-re, de van olyan is, ami 10ről 5ezerre. Megérheti? Vagy gyűjtsek inkább a drágábbra?
Ez felmosni nem mos fel de az nem baj
Gondolom akku kapacitás, szívóerő, milyen szőnyegre tud felmenni, feltérképezi-e a szobát vagy csak kóvályog.
Én most vettem, elhatároztam, hogy 100 körülit keresek.
iRobot Roomba-t vettem, nem térképez fel semmit, de azért eléggé alapos.
Nem váltja ki a takarítást, de azért nagy segítség.
A szőnyegeim azóta ég és föld.
Ha majd jól fogok keresni, akarok egy jó drágát, ami feltérképez mindent, szisztematikusan takarít, akár fel is mos. De most jó az, amit vettem! :)
Amik különbségek lehetnek:
- Programozhatóság, vezérelhetőség (app-pal pl távolról is)
- Szívóerő, kefék száma
- Takarítási mód (random vagy szisztematikus)
- Készít e térképet a lakásról vagy sem
- Akkumulátorkapacitás
- Automatikus visszatérés a töltőre akár takarítás közben is (bár ezt a legtöbb modell már tudja)
- Automatikus portartály ürítés.
- Kommunikáció a más - branden belüli - robotokkal.
Nagyjából ennyi. Nekem egyébként egy középkategóriás van, tavaly volt kifutó modell így olcsóbban meg tudtuk venni. Nem tudja a fenti összes felsorolt extrát, de amire használom, tökéletesen elég. Én mindenképp középkategóriásat vennék minimum, ha már robotporszívóra költök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!