Kicsi, gyors, takarékos mosógép?
Sziasztok!
2,5 négyzetméteres fürdőszobába szeretnék mosógépet venni, ami viszonylag kicsi.
A régi mosógépünk az ezer éves Hajdú volt ( [link] Ezt fél adaggal használtam mindig, és ha úgy gondoltam, tekertem rajta egyet, és haladtam tovább. Nem használt el 200 liter vizet egy mosáshoz, és nem is volt 2 óra egy mosás.
Tudnátok nekem segíteni? Kicsit kézzel üzemelhetőbbre vágynék, a mostani gépeken van 3 program, 2 gomb és kénytelen vagyok várni, míg készen lesz, ez pedig rengeteg áram és víz.
Köszi :)
Egy mai takarékos gép a leghosszabb 90 fokos programon sem fogyaszt annyit mint a régi hajdu egy fél adaggal.
Előbb nézz utána a gépek fogyasztásának...
Majd írd meg kérdező, ha találtál a világ legjobb kis mosógépétől jobb kis mosógépet, mint az Energomat.
Fogyasztáson sem fog rugózni, akinek elárulom, hogy ebbe a gépbe már 40 éve betervezték azt a titkos programot, ami a mai gépek fullos fogyasztásának felel meg nagyjából.
Ezt a programot egy titkos kóddal lehet előhívni rajta, aminek a titkos jele: 1/2.
Mértem régebben a vízfogyasztást, a felfűtéshez szükséges energia eleve megkerülhetetlen (egyik gép sem melegít fel ugyanannyi vizet semmiből), motor leszarom, meg az egészet úgy különösebben leszarom, nem tétel a fogyasztása és nem is érdekel a szarakodás ezzel kapcsolatban.
Adott egy szimpatikus konstrukció, amihez minden alkatrész van, amiben bármit magam kicserélek /leszarom, ez a véleményem, így parasztosan az egészről.
*kénytelen vagyok várni, míg készen lesz, ez pedig rengeteg áram...
Hát, ha valaki lekvárt akar főzni a ruhákból, akkor tényleg.
És az 550 fordulatos centrifugáról mi a véleményed? Hány napig szárad a ruha egy 50 nm-es lakásban mondjuk az őszi hónapokban? Azért ez a mai világban már nem gondolnám, hogy sokaknak perspektíva.
De nem kell ezen felkapni ennyire a cukrot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!