Mostani mosógépek miért akarnak 2-3-4 órát mosni?
Többségük A++ vagy több és energia takarékosak.
De nem értem h hogyan? Ha egy alap program 2,5 óra hosszú... :o
H lehet ez energia takarékos? :)
Igazából csak arra lettem volna kíváncsi h pl 2-3 órát megy a mosógép, akkor ott hol az energia takarékosság? :)
Na remélem értitek mit írok.. 😁
A mosógépemhez nem tudom,hogy hol a használati,de a mosogatógépünknél pl :öko echo 50fok 3óra 40 perc, 9,5 liter víz és 0,93kwh/ciklus
mindennapi program 50fok 1óra 30 perc,13 liter víz és 1,15kwh/ciklus
Nézd, míg kézzel mosogattam férfi létemre, addig folyóvíz alatt elhasználtam 300 liter melegvizet és egy fél flakon mosgatószert.
Mióta gép mosogat helyettem, azóta 18 liter vízből megúszom és egy kupaknyi gépi mosogatószer fogy. De nyilván ami nekem 5 törlés volt, az neki 100 fröcskölés, hogy lejöjjön. Tehát ő kíméletesebben taperolja, de sokkal többször, így neki is lejön. De ez a sokkal többször taperolja, ez sok időbe kerül.
A költsége viszont csak a tizede.
A mosásnál is. Ahelyett hogy 60 vagy 90 fokon kimosnád pikk-pakk, beteszed energiatakarékos 40 fokos programra előmosással meg enzimes emésztő mosásra. Nyilván 40 fokon hosszabb idő, mire kimosódik a ruha, ha csak simogatod...
Az új gépek a vízzel spórolnak nagyon, márpedig 1 centis vízben órákig kell a ruhát forgatni, hogy tényleg ki is mossa. A régi gépek pedig a sokban ki tudták mosni hamar.
Attól, hogy tovább mos még nem sok villanyt fogyaszt alapvetően, mert a kevesebb vizet hamarabb felfűti. És úgy is csak az elején fűt, a mosás háromnegyede már anélkül megy, az öblítések is. Ott csak a villanymotor fogyaszt egy minimálisat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!