Melyik mosógép használata érné meg jobban?
Jelenleg egy régi Hajdú mosógépünk van (kb. '80-as évek vége táji) és működik is rendesen. Most lehetőségünk lenne kicsit olcsóbban egy A +++ kategóriás új Whirlpool géphez jutnunk.
Egy felől hallom, mennyivel energiatakarékosabbak az A+++-os gépek, kevesebb áramot fogyasztanak (valóban?), másképp használják fel, takarékosabban a vizet (valóban?), visont lehet az élettartamuk meg nem lenne annyi, mint a Hajdúnak, amire ha vigyázunk még lehet, 10 évig is tudnánk használni, míg az új gépet lehet, csak 5 évig kb.
Szóval nem tudom, melyik érné meg jobban: maradjunk a jól bevált réginél, vagy vegyük meg az újabbat? Tudnánk-e annyit spórolni az újjal áramban, vízben, mint amennyi ideig tudnánk használni a régit?
Igen. Megéri.
A régi Hajdu sok vizet fogyaszt.
Vedd meg az újat, és a régit tedd el tartalékba.
A szüleim nagyon ragaszkodtak a szeretet kis gépeikhez, és ők nem akartak semmit ebből az „új modern rossz minőségű” világból a házukba. Igen ám, de mikor elmondtam nekik, hogy - az ugyanakkora lakásomban, mint az övéké, és nem, ketten hanem négyen élünk- a villanyszámláink megegyeznek, csak ámultak. És kiderült, hogy az én mosógépem egy átlagos programon 0,74 kw-ot fogyaszt az anyué pedig kb. 2 kw-ot. (egy öreg Hajdú). Tehát én 3 mosással használok el annyi áramot mint ő egy mosással.
A vízfogyasztása is lecsökkent a szüleimnek amióta lecserélték a mosógépüket, mert a 200-300 liter víz helyett, most sokszor gyors programot használnak és így a 40 liter körüli fogyasztást akár még 40%-al csökkentik. Tehát nem csak az áramszámlájuk, de a víz számlájuk is csökkent, abszolút megérte a befektetés!
Tehát cseréld le, és meglátod mennyire jó kis funkciók vannak, (időzítés, gyors program, színes ruhákhoz, vagy akár fertőtlenítő, allergiásoknak...) Könnyebb lesz az életed és a rezsid is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!