Régebbi típusú mosógépeknél vagy netán új is lehet, szoktatok vízkövesedés ellen ecetes átöblítést csinálni calgon használata helyett? Ha igen mi módon teszitek?
Két hete csináltuk először egy 4+ éves mosógépen. Kicsit szkeptikusan álltam hozzá, és kellemesen csalódtam.
Mi úgy csináltuk, hogy vettünk 1 L 10%-os ecetet (20-as nem volt), feltöltöttük az összes tartályt ecettel, a maradékot a dobba öntöttük és elindítottuk a leghosszabb mosó programot.
Hogy a fűtőszálról mennyi vízkő jött le, azt nem tudom, de a mosógép rendszerét látszólag gyönyörűen kitakarította.
Qrvára kíváncsi lennék a sok agyatlan honnan veszi hogy az ecet tönkre teszi a tömítéseket! Nem tömény ecet savról van szó!!!! Na mind1:))) Ártani nem árt neki, de csak halkan jegyzem meg hogy ez a vízköves dolog 1 nagy parasztvakítás!!! Tavaly szedtem szét 1 öreg Hajdu energomat gépet(30+) az üstön is csak kézzel letörölhető "vízkő" volt:))) A fűtőszál is makulátlan állapotban, nem is értem honnan az ötlet hogy annyi vízkő rakódik ki rá hogy megfogja a dobot. Nem bojler ez:)))
Villszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!