Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » AEG vagy LG mosógép érné meg...

AEG vagy LG mosógép érné meg jobban? 130 ezerig.

Figyelt kérdés

Most egy régi Candy van, de költözködés miatt újat szeretnék, ami viszonylag bírja is majd és ésszerű programok vannak rajta.

Elvesztem már az éterben, annyi gép van. Az AEG szimpi, mert egyszerű és letisztult, az LG viszont híres a remek motorjáról. Ti melyik márkát választanátok?

2020. szept. 10. 15:08
1 2
 1/19 nemcso ***** válasza:
67%
Egy cégcsoportban vannak, minőségi sorrend (jobb felé haladva) : LG, AEG.
2020. szept. 10. 15:34
 2/19 nemcso ***** válasza:
56%
Ja, és ez az áraikban is látszik.
2020. szept. 10. 15:35
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Egy cégcsoportban ? Az Electrolux vette meg az lg-t vagy az LG az electroluxot ?:)

Különben én lg-t vettem , előző 19 évig élt

2020. szept. 10. 18:52
 4/19 anonim ***** válasza:
67%

Hülyeség. Közük nincs egymáshoz.

Nekem LG van, én is e között a kettő között vaciláltam.

LG-nek sokkal több a program választéka én emiatt döntöttem amellett.

2020. szept. 10. 20:10
 5/19 A kérdező kommentje:

Ezt a típust néztem ki LG-ből: [link]

Viszont azt olvastam róla, hogy ezeknek a típusoknak baj van az ajtajával, hangosan lötyög, mozog főleg centrizésnél. Videót is láttam YT-on.

Úgyhogy nem tudom, merjem-e bevállalni.

2020. szept. 10. 20:29
 6/19 anonim ***** válasza:
64%

Pont ezt vettem.

Nem lötyög az ajtata.

A víz baromi hangosan megy be, ilyenkor picit el kell zárni a csapot.

Ugyanakkor irtó gagyi hatást kelt..

Az ajtózáró olyan, mintha papírból lenne, egyébként mosás elején irtó nagy csattanással zárja, végén nyitja, nem úgy néz ki, mint ami sokáig bírná... Centrifugáláskor a régi gép sokkal kiegyensúlyozattabb volt, 14 éves korában.

Továbbá 2 db, hosszú, 60 fokos program gőzölős csak, gondold végig, megéri-e. A 20 ezerrel olcsóbb nem gőzölős párja amúgy dettó ugyanaz.

Annyi mindenképp előnye, hogy igen halk. Mosás közben csak a ruhákat hallod a vízben, motort semennyire, centrizés is halk. De vibrálhat minden ok nélkül.

Szimpátia alapján döntenék ugyanakkor.

A mai mosógépekről jót nem hallani.

A régi LG-nknek mindig volt valami fura baja (pl random PE hibaüzenetek, amik random el is múltak), ékszíjas, szénkefés, az első pillanattól kezdve semmivel se halkabb a Hajdúnál, de stramm volt és 14 évig bírta.

2020. szept. 10. 21:15
 7/19 anonim ***** válasza:

Én semmi ilyet nem tapasztalok az LG-nél. Az ajtó és a víz beeresztés valóban hangos, de nekem ez belefér.

Cserébe használható programjai vannak, tényleg kíméletes a ruhákkal, szinte semmit nem kell vasalni, minimális a gyűrődés a mosás végén. És ami még nagy plusz, hogy minden programnál tudod változtatni a beállítást. Úgy értem, hogy a 30 perces gyorsmosásra,

ami 30 fokon mos, 800 fordulattal centrifugál (ez a gyári beállítas) rá tudod nyomni a 40 fokot is és akár az 1400-as centrifugát. Igaz, akkor már 40-45 perc lesz a program ideje, de ez teljesen korrekt szerintem. Ilyet eddig egy gépnél sem láttam. Ha pl. az Aeg-nél (húgomék olyat vettek nemrég) lecsökkented a mosási időt egy pamut programnál, akkor a centrizés idejéből is csökkent, a végen felpörgeti a beállított fordulatra és le is áll és még csak meg sem forgatja a ruhákat a végén, rátapadva ott marad a dobban és ha nem szeded ki azonnal annyira összegyűrődik, hogy nagyon nehéz kivasalni. És alig van rajta hasznos program, legalábbis számomra.

Én nem bántam meg az LG-t, ha ma kellene vennem ugyanazt venném.

Válaszd ki azokat a szempontokat ami neked fontos és az alapján dönts :)

2020. szept. 10. 22:14
 8/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásod!

Nehéz a döntés. Én is attól tartok, hogy idő előtt előjön majd valami bibi, akár az ajtóval kapcsolatban. De a véleményed mindenképpen hasznos volt. :)

2020. szept. 10. 22:18
 9/19 A kérdező kommentje:

Kedves 7-es válaszoló!

A program variációk tényleg az LG mellett szólnak, meg nem másodlagos szempont az sem, hogy tényleg szépen mos. Legalábbis a felhasználók zöme maradéktalanul elégedett.

2020. szept. 10. 22:22
 10/19 anonim ***** válasza:

A gőzt tényleg gondold végig, 20 ezer forint. Fogod-e használni?

Baby steam care és allergy care. Nem tudom, letölthetőben van-e még gőzös program.

Az LG-nél (ez régire és újra is vonatkozik) nem jó variálni a 30 perces programot, hogy gyűrődésmentes, plusz öblítés, magasabb centri, mert akkor simán 45-50 perc lesz. Akkor már másik program éri meg, ugyanis a gyors programon csak a végén, egyszer centrifugál. Ezt így nem tartom hatékonynak. Akkor már megéri másik programot választani.

Ismerős Beko-ja a mosási ciklus végén is centrifugál a 30 percesnél.

2020. szept. 10. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!