Teka mosogatógép motor nem indul el.Állítólag motor vezérlő panel hiba, a szerelő szerint, 25.000 Ft a cseréje. Kicsit soknak találom az összeget.Egyáltalán létezik ilyen panel?
igen sajnos....
nálam a kapumozgató vezérlését vágta telibe a villám - 40 ezer... az egész szett volt 65...
25 ezer munkadíjjal, kiszállással együtt, ha jól sejtem.
Erre lehetne mondani, hogy neked egyáltalán nem kötelező a szakember munkáját, illetve vállalkozása fenntartásának költségeit megfizetni.
Egyszerűen csak nekiállsz és megjavítod magad.
Nem értesz hozzá?
Akkor fizesd meg más tudását!
Ennyi.
Kedves Szervízmérnök Úr!
Nem vagyok teljesen hülye műszakilag, csak úgy sejtem hogy ez mindössze egy kondenzátor 1-2 ezer Ft értékben.Csak nem szeretem ha átvernek.
Nem jól sejted, pontosabban szakmailag még butaságot is beszélsz.
Viszont!
Ha egy 2 forintos kondenzátort kellene cserélni, szabadáras szolgáltatásként akkor is annyit kér érte, amennyit akar, illetve a piac megfizeti.
Természetesen előzetes árajánlattal, amit nem vagy köteles elfogadni.
Kérheted mások árajánlatát is, szabad a választás.
Utána jön a trükkös rész: azért sem fizetsz a szerelőnek, hanem egyszerűen kicseréled magad, amit te tudni vélsz, hogy az a baja.
Ja, nem sikerül, sőt lövésed sincs róla?
Akkor fizesd meg más tudását és a vállalkozása fenntartásának költségeit!
Kedves Szervízmérnök Úr!
Legyen igazad, nem szeretnék vitázni.Én csak azért tettem fel ide a kérdést,hogy egyáltalán egy panelről,vagy egy kondenzátorról beszélünk.
Egyébként én számítógépekkel foglalkozom,de még soha nem akartam elsütni egy program telepítést mondjuk 40.000 -ért, egy laikus felhasználónak.
"soha nem akartam elsütni egy program telepítést mondjuk 40.000 -ért"
ezért nincs pénzed szerelőre! :DDDDD
de amúgy a mérnöknek érdekes stílusa mellett igaza is szokott lenni!
biztos hallottál már az inverteres klímáról!
megsúgom a mosogépekben is inverteres megoldással vannal meghajtva a motorok. ehhez meg motorvezérlő kell (majd le leszek cseszve hogy nem ennyire egyszerű, de nem érdekel :D - megszoktam már :D )
és ahhoz hogy egy mosógép dob meghajtó motort mindig annyira és mindig abba az irányba hajtsunk ahogyan szeretnék motorvezérlő elektronika kell nem pedig egy szem kondi... Ezek a vezérlések nem olcsók és nem egyszerűek és van olyan ami fullra egybe van építve ezzel-meg azzal az alkatrésszel, hogy a paraszt ne tudja még véletlenül sem cserélni csak úgy.
Lehet hogy a panelen egyetlen dolog ment csak tönkre, de cserélni kell az egészet. sajnos ez van....
és igen meg kell fizetni a tudást amit a másik birtokol..... ha van a szervizes kolegának annyi esze és ideje hogy végig méricskéli a panelt amit kicserélt akkor lehet hogy pár százasból meg tudja javítani és megint eladja 25-ért.
Igen, ilyen drága. Javarészt persze javítható de ha csere akkor draga az alkatresz.
Alapvetően par100 Ft az egész vezérlése de a gyár dragan adja.
Igen, mert a lényeget nem írtam, a 2 forintos kondenzátor cseréje sem annyiból áll, hogy 2 perc.
Már az 50-es években állítólag Pista bácsi kérdőre vonta a rádiószerelőt: hogy is van ez, maga kicserélt nekem egy 2 filléres alkatrészt 20 forintért?
- Hát az úgy van Pista bátyám, hogy itt nem az alkatrészt kell megfizetni, hanem azt, hogy én tudom, mit kell kicserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!