Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Teka mosogatógép motor nem...

Merdre kérdése:

Teka mosogatógép motor nem indul el.Állítólag motor vezérlő panel hiba, a szerelő szerint, 25.000 Ft a cseréje. Kicsit soknak találom az összeget.Egyáltalán létezik ilyen panel?

Figyelt kérdés

#mosogatógép #motorvezérlő panel
2020. júl. 25. 20:12
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

igen sajnos....

nálam a kapumozgató vezérlését vágta telibe a villám - 40 ezer... az egész szett volt 65...

2020. júl. 25. 20:13
 2/22 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

25 ezer munkadíjjal, kiszállással együtt, ha jól sejtem.

Erre lehetne mondani, hogy neked egyáltalán nem kötelező a szakember munkáját, illetve vállalkozása fenntartásának költségeit megfizetni.

Egyszerűen csak nekiállsz és megjavítod magad.

Nem értesz hozzá?

Akkor fizesd meg más tudását!

Ennyi.

2020. júl. 25. 20:24
 3/22 A kérdező kommentje:

Kedves Szervízmérnök Úr!

Nem vagyok teljesen hülye műszakilag, csak úgy sejtem hogy ez mindössze egy kondenzátor 1-2 ezer Ft értékben.Csak nem szeretem ha átvernek.

2020. júl. 25. 20:31
 4/22 anonim ***** válasza:
a vezérlő és a kondi között akkora a különbség mint Makó Jeruzsálemtől.... :D
2020. júl. 25. 20:38
 5/22 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Nem jól sejted, pontosabban szakmailag még butaságot is beszélsz.

Viszont!

Ha egy 2 forintos kondenzátort kellene cserélni, szabadáras szolgáltatásként akkor is annyit kér érte, amennyit akar, illetve a piac megfizeti.

Természetesen előzetes árajánlattal, amit nem vagy köteles elfogadni.

Kérheted mások árajánlatát is, szabad a választás.

Utána jön a trükkös rész: azért sem fizetsz a szerelőnek, hanem egyszerűen kicseréled magad, amit te tudni vélsz, hogy az a baja.

Ja, nem sikerül, sőt lövésed sincs róla?

Akkor fizesd meg más tudását és a vállalkozása fenntartásának költségeit!

2020. júl. 25. 20:40
 6/22 A kérdező kommentje:

Kedves Szervízmérnök Úr!

Legyen igazad, nem szeretnék vitázni.Én csak azért tettem fel ide a kérdést,hogy egyáltalán egy panelről,vagy egy kondenzátorról beszélünk.

Egyébként én számítógépekkel foglalkozom,de még soha nem akartam elsütni egy program telepítést mondjuk 40.000 -ért, egy laikus felhasználónak.

2020. júl. 25. 21:02
 7/22 anonim ***** válasza:

"soha nem akartam elsütni egy program telepítést mondjuk 40.000 -ért"

ezért nincs pénzed szerelőre! :DDDDD

de amúgy a mérnöknek érdekes stílusa mellett igaza is szokott lenni!

biztos hallottál már az inverteres klímáról!

megsúgom a mosogépekben is inverteres megoldással vannal meghajtva a motorok. ehhez meg motorvezérlő kell (majd le leszek cseszve hogy nem ennyire egyszerű, de nem érdekel :D - megszoktam már :D )

és ahhoz hogy egy mosógép dob meghajtó motort mindig annyira és mindig abba az irányba hajtsunk ahogyan szeretnék motorvezérlő elektronika kell nem pedig egy szem kondi... Ezek a vezérlések nem olcsók és nem egyszerűek és van olyan ami fullra egybe van építve ezzel-meg azzal az alkatrésszel, hogy a paraszt ne tudja még véletlenül sem cserélni csak úgy.

Lehet hogy a panelen egyetlen dolog ment csak tönkre, de cserélni kell az egészet. sajnos ez van....

és igen meg kell fizetni a tudást amit a másik birtokol..... ha van a szervizes kolegának annyi esze és ideje hogy végig méricskéli a panelt amit kicserélt akkor lehet hogy pár százasból meg tudja javítani és megint eladja 25-ért.

2020. júl. 25. 21:39
 8/22 anonim ***** válasza:

Igen, ilyen drága. Javarészt persze javítható de ha csere akkor draga az alkatresz.

Alapvetően par100 Ft az egész vezérlése de a gyár dragan adja.

2020. júl. 25. 21:47
 9/22 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Igen, mert a lényeget nem írtam, a 2 forintos kondenzátor cseréje sem annyiból áll, hogy 2 perc.

Már az 50-es években állítólag Pista bácsi kérdőre vonta a rádiószerelőt: hogy is van ez, maga kicserélt nekem egy 2 filléres alkatrészt 20 forintért?

- Hát az úgy van Pista bátyám, hogy itt nem az alkatrészt kell megfizetni, hanem azt, hogy én tudom, mit kell kicserélni.

2020. júl. 25. 21:52
 10/22 anonim ***** válasza:
Pista bácsi tán kulák volt hogy volt rádiója és 20 fonrintja szervizre?
2020. júl. 25. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!