Elsőnek egy robotgép 1000W-os motorja égett le, igaz, itt még ráfogtam, hogy az én hülyeségemből történt, mivel kb 10 percre bekapcsolva felejtettem turmixolás közben. Bár akkor se tartottam normálisnak, hogy ennyitől leég a motorja, még a biztosítékot is leverte. Majd ezt pótoltam egy olcsóbb Grundig 650W-os turmixgéppel, ami tegnap produkálta 3. használatkor ugyanezt 30 mp-el bekapcsolás után, igaz a biztosítékot ezúttal nem csapta le. Szerintem abszolút nem normális ez az egész, vagy ennyire keveset bírnak ezek a villanymotorok? A feszültségre gyanakodtam, meg is mértem a dugaljban levő feszültséget, 235-236 volt, ami kicsit több a 230-nál, ez önmagában elég ok ilyesmire? Járt valaki így? Milyen ok lehet még erre a tönkremenetelre?
Ezeket az olcsó vackokat nem szabad ilyen huzamosan használni.
2020. jún. 25. 23:10
3/13 A kérdező kommentje:
van olyan gép amiben van valami biztonsági kapcsoló ami leállítja a motort túlmelegedés esetén? vagy ez itt felejtős?
2020. jún. 25. 23:12
4/13 anonim válasza:
Valami márkásabb de mégsem horror áru cuccot nézz. Nekem van egy Moulinex, mellé vettem egy noname smoothie készítőt. Ez utóbbi a második használhatnál leégett, azóta is a Moulinex botmixert használom erre a célra, az működik.
2020. jún. 25. 23:18
5/13 anonim válasza:
Ja igen, túlmelegedés védelemnek hívják, én is azt hittem, alap, hogy mindbe beteszik...
2020. jún. 25. 23:19
6/13 Ékezetes billetyűzet válasza:
Fél percig? Meg tíz percig? :)
Ezeket addig szabad használni, míg le nem turmixolta nagyjából. Kb. öt másodpercig. Utána kapcsold ki, hagyd pár percet pihenni, utána már bekapcsolhatod pl. egy 10-15 másodpercre.
2020. jún. 25. 23:20
7/13 anonim válasza:
Nem 10perces turmixolásra vannak kitalálva, hanem pár másodpercesekre. Semmi köze a minőségéhez, hogy ha tönkremegy 10perc folyamatos turmixolástól. Ami nem megy tönkre, az meg feleslegesen nagy motorral van szerelve.
Fél perctől nem kellene tönkre mennie, de nem mindegy, hogy abban a fél percben valami hígat, estleg könnyen szeletelhetőt turmixoltál vagy valami sűrűt, ami miatt nehezen forgott a turmix és "erőlködött" a motor.
2020. jún. 25. 23:43
8/13 anonim válasza:
10 perc alatt simán túlmelegedhet.
de fél percet bírnia kellene. sokszor nem csak egyszer!!
nekem szintén 650-es botmixerem van (philips) és annak a papírjában konkrétan vannak 20-30-40 másodperces turmixolási idők megadva különböző dolgokhoz. és bírja is!
az 1-2 volt plusz feszültség nem gond. A 230V amúgyis csak effektív érték. A sinus hullám "tetején" 325 volt van.
2020. jún. 26. 00:21
9/13 anonim válasza:
A kérdésre válaszolva: veled van a baj, igen, mert sem a fél perc, sem a 10 perc folyamatos használat nem indokolt ezeknél a gépeknél.
2020. jún. 26. 10:10
10/13 anonim válasza:
Fuha engem rendesen kiakasztottál sorry... Egy banán turmix 2mp kb
Ha már keményebbet mondjuk nyers brokkolit turmixolok az maximum 10-15mp ....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!