Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Régi hűtőszekrénytől hogy...

Régi hűtőszekrénytől hogy lehet megszabadulni?

Figyelt kérdés

Kb 40 éves Lehel gépről van szó. Működik, hűt, de a külseje már rozsdás, a tömítőgumi annyira ki van keményedve, hogy nem tömít. Így nem igazán jó semmire, nem használható.

A kukába nem rakhatom.

Lomtalanításkor nem viszik el.

Elektronikai hulladékgyűjtés nincs.

Autóm nincs, a hátamon pedig nem tudom hulladékudvarba vagy vastelepre elcipelni.

Mivel használhatatlan, rászorulónak sem tudom odaadni + nem is ismerek ilyet. (Korábban bútorokat ajánlottam volna fel rászorulókat támogató alapítványnak. Csak úgy fogadták volna el, ha megszervezem és saját költségemen intézem a fuvart. Így ment ki lomtalanításkor.)

Elektronikai áruház csak akkor veszi át, ha olyan típust viszek, amit ők forgalmaztak. + ez esetben is nekem kell odavinnem. Tehát ez sem megoldás.

Akkor hogy lehet ilyentől megszabadulni, hogy ne kelljen örök életre lomként tartogatnom?

2020. jún. 25. 13:33
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de nem a tömítésen van a lényeg. Rozsdás, penészes, évtizedes ragadós mocsokkal átitatott hűtőre szerintem te sem költenél új tömítésre ezreseket, hogy aztán legyen 40 éves elavult, áramzabáló, működő, de hasztalan hűtőd. Amennyibe a tömítés kerül, kapsz teljesen jó állapotú, évtizedekkel fiatalabb, szebb hűtőket. Kb mintha manapság a fekete-fehér képcsöves tévében szeretnél elektroncsöveket cserélni. Meg lehet tenni, csak nem igazán éri meg.
2020. jún. 25. 16:59
 22/27 anonim ***** válasza:
A motorjából biciklipumpát lehet csinálni.
2020. jún. 25. 19:39
 23/27 A kérdező kommentje:

50%-ban megoldódott.

Mert 2 db ilyen hűtőm van. A kisebbet, ami 120-130cm magas, rákötöztem a talicskára és eltoltam a hulladékudvarba. Ez még úgy ahogy ráfért, nem lógott le nagyon. A vasúti átjáróban a kacskaringótól kicsit tartottam, de simán átfért. A város melletti földutakon vágtam át. Így csak 10-12 km-es túra volt égető napsütésben, kánikulában.

Akik út közben láttak, olyan ledöbbent arccal bámultak meg, mintha ufót láttak volna. :D

Amikor hazaértem, gondoltam rá, hogy a másik, nagyobb hűtőt is el kéne vinnem egy fordulóval, de pont jöttek a vasazók. Odaígértem nekik, mert szembe jutott hogy ez a túra azért nem volt kellemes. Elvileg holnap jönnek, mert kell hozniuk valami kiskocsit amire felfér. Azt mondták, hogy egyben elviszik az egészet. Persze lehet, hogy a gázt majd szépen kiengedik, meg szétdobálják valahol ami nem kell nekik belőle. De 50%-ban legalább környezettudatos voltam. Ha pedig mégsem jönnek, még mindig ugyanígy el tudom tolni.

2020. jún. 27. 11:22
 24/27 anonim ***** válasza:
Na jól van, legalább az egyik biztosan jó helyre került. Szép munka :-)
2020. jún. 27. 16:20
 25/27 anonim ***** válasza:

"10-12 km-es túra volt"

talicskával!

gratulálok!

kemények ezek a pécsiek! :)

2020. jún. 27. 17:06
 26/27 A kérdező kommentje:
Köszi. Igen, oda-vissza értendő a táv. Nem volt olyan vészes, mint gondoltam. De így is ömlött rólam a víz. Ezért sem vállaltam be, hogy elmegyek még egy fordulóra. Pedig edzésben vagyok, mert mostanában főleg mióta maszkozni kell a tömegközlekedési eszközökön, rendszeresen gyalog járok munkába. Az is egy 10-es minden nap. De akkor persze nem tolok talicskát, csak felgyalogolok a Mecsek-oldalba. :)
2020. jún. 27. 20:10
 27/27 anonim ***** válasza:
Úristen le a kalappal előtted én üresen nem setalnek ilyen időben
2020. jún. 28. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!