Régi hűtőszekrénytől hogy lehet megszabadulni?
Kb 40 éves Lehel gépről van szó. Működik, hűt, de a külseje már rozsdás, a tömítőgumi annyira ki van keményedve, hogy nem tömít. Így nem igazán jó semmire, nem használható.
A kukába nem rakhatom.
Lomtalanításkor nem viszik el.
Elektronikai hulladékgyűjtés nincs.
Autóm nincs, a hátamon pedig nem tudom hulladékudvarba vagy vastelepre elcipelni.
Mivel használhatatlan, rászorulónak sem tudom odaadni + nem is ismerek ilyet. (Korábban bútorokat ajánlottam volna fel rászorulókat támogató alapítványnak. Csak úgy fogadták volna el, ha megszervezem és saját költségemen intézem a fuvart. Így ment ki lomtalanításkor.)
Elektronikai áruház csak akkor veszi át, ha olyan típust viszek, amit ők forgalmaztak. + ez esetben is nekem kell odavinnem. Tehát ez sem megoldás.
Akkor hogy lehet ilyentől megszabadulni, hogy ne kelljen örök életre lomként tartogatnom?
50%-ban megoldódott.
Mert 2 db ilyen hűtőm van. A kisebbet, ami 120-130cm magas, rákötöztem a talicskára és eltoltam a hulladékudvarba. Ez még úgy ahogy ráfért, nem lógott le nagyon. A vasúti átjáróban a kacskaringótól kicsit tartottam, de simán átfért. A város melletti földutakon vágtam át. Így csak 10-12 km-es túra volt égető napsütésben, kánikulában.
Akik út közben láttak, olyan ledöbbent arccal bámultak meg, mintha ufót láttak volna. :D
Amikor hazaértem, gondoltam rá, hogy a másik, nagyobb hűtőt is el kéne vinnem egy fordulóval, de pont jöttek a vasazók. Odaígértem nekik, mert szembe jutott hogy ez a túra azért nem volt kellemes. Elvileg holnap jönnek, mert kell hozniuk valami kiskocsit amire felfér. Azt mondták, hogy egyben elviszik az egészet. Persze lehet, hogy a gázt majd szépen kiengedik, meg szétdobálják valahol ami nem kell nekik belőle. De 50%-ban legalább környezettudatos voltam. Ha pedig mégsem jönnek, még mindig ugyanígy el tudom tolni.
"10-12 km-es túra volt"
talicskával!
gratulálok!
kemények ezek a pécsiek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!