Régi hűtőszekrénytől hogy lehet megszabadulni?
Kb 40 éves Lehel gépről van szó. Működik, hűt, de a külseje már rozsdás, a tömítőgumi annyira ki van keményedve, hogy nem tömít. Így nem igazán jó semmire, nem használható.
A kukába nem rakhatom.
Lomtalanításkor nem viszik el.
Elektronikai hulladékgyűjtés nincs.
Autóm nincs, a hátamon pedig nem tudom hulladékudvarba vagy vastelepre elcipelni.
Mivel használhatatlan, rászorulónak sem tudom odaadni + nem is ismerek ilyet. (Korábban bútorokat ajánlottam volna fel rászorulókat támogató alapítványnak. Csak úgy fogadták volna el, ha megszervezem és saját költségemen intézem a fuvart. Így ment ki lomtalanításkor.)
Elektronikai áruház csak akkor veszi át, ha olyan típust viszek, amit ők forgalmaztak. + ez esetben is nekem kell odavinnem. Tehát ez sem megoldás.
Akkor hogy lehet ilyentől megszabadulni, hogy ne kelljen örök életre lomként tartogatnom?
"A lomtalanítás keretén belül NEM SZÁLLÍTJUK EL:
...elektronikai hulladékot (pl., háztartási gépeket, számítástechnikai eszközöket, ezek alkatrészeit, szórakoztató eszközöket – rádió, TV, lejátszók, szerszámgépeket)..."
Idézet a szolgáltató weboldaláról. Csak azért újat nem vennék, hogy a régi eltűnjön. Akkor az újjal nem tudnék mit kezdeni, mert lenne egy felesleges új hűtőm.
Vasazó kisebbségiek néha járnak. Nem tudom, nekik kell-e.
Pécsi vagyok, ha ez lényeges.
Kisebbségivel az a probléma, hogy kirombolja belőle a kompresszort, meg minden rezet, amit talál, a cafatokat meg otthagyja.
Ha új gépet sem akarsz venni, azt látnám megoldásnak, hogy a fuvart valahogy meg kellene oldani a Hulladékudvarba.
Ismerős, rokon vagy valaki segítségével.
Az a gond, hogy ez valószínűleg még freonos hűtő, tehát szakszerűen kéne szétszerelni, hogy ne szökjön ki a környezetbe a gáz belőle. Elvileg erre találták ki azt, hogy amikor új hűtőt veszel, akkor elviszik a régit.
De persze értem, hogy ezt nehéz megoldani, hiába tartanád fontosnak a környezetvédelmet...
Egyébként nem feltétel a Hulladékudvar, pl. MediaMarkt hátsó bejáratánál (ahol az árut szállítják), szintén átveszik.
Vagy hasonló üzleteknél érdeklődhetsz, ami közelebb van.
Ha jó közel van, még el is talicskázhatod.
Esetleg az is lehetne egy opció, hogy kiteszed az utcára, de feliratozod minden oldalán, hogy ez egy működő gép, ne tedd tönkre, vidd haza!
Így sem garantált sajnos, hogy nem rombolják szét.
Mielőtt leszólna valaki, tilos kirakni, elvileg meg is büntethetnek, de ezt már mindenki maga tudja, hogy mit mer kockáztatni.
Kétségtelenül probléma a hűtőközeg kiengedése is, a rombolók által.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!