Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A villanysütő sokkal többet...

A villanysütő sokkal többet fogyaszt a gáznál?

Figyelt kérdés

Új albérletbe költöztem ahol villanysütő van. Az előző albérletben gázsütő volt és sokat sütöttem benne.

Viszont úgy hallottam a villany sokkal többet fogyaszt.Mennyivel fogyaszt többet egy óra alatt?Nagyon megdobja majd a villanyszámlát?

2020. máj. 23. 18:16
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Nem lehet a kettő fogyasztasát összehasonlítani de az lehet hogy segít ha annyit mondok hogyha ugyanannyi forintért veszel gázt meg áramot a gázból több hőenergiát tudsz kinyerni ;)
2020. máj. 23. 18:21
 2/8 anonim ***** válasza:
15%
Áramból többet, gázból kevesebbet.
2020. máj. 23. 18:48
 3/8 Szirty ***** válasza:
100%
Nem fogyaszt többet, hanem drágább az elektromos energia mint a gáz.
2020. máj. 23. 19:19
 4/8 anonim ***** válasza:
25%
Fogyasztása attól függ, hogy milyen funkcióban használod! Ha szerencséd van akkor olyan helyen van az adattáblája, hogy látod mennyi a max fogyasztása. (Nekem pl egy beépített Beko van, ott kinyitva az ajtót látszik) Nekem full teljesítményen 2300Wattot fogyaszt, de ha csak alsó , vagy csak felsőt akkor persze kevesebbet. Gázzal ellentétben a villannyal sokkal szebben lehet sütni, mert nem csak alulról melegít, így amit készítesz benne hamarabb is elkészülhet. Illetve a teljesítmény se olyan dolog, hogy folyamatosan ennyit eszik, hiszen ha elérte a hőfokot, akkor csak tartja azt, tehát lehet, hogy 1 órát sütsz, de abból csak 30-40 perc amikor ténylegesen fűt. Így sacc/kb 50 forintot fogyaszthat óránként.
2020. máj. 23. 21:28
 5/8 anonim ***** válasza:
26%

A villannyal főzésre kevesebbet költök, mint a gázzal. Én konkrétan leírtam, hogy a gáztűzhelyen mennyibe került havonta a sütés főzés (fűtési szezonon kívül egyértelmű volt) 4500-5000 ft. Sokat főzök.

Ahogy meglett a villanytuzhely, az áram számlánk 3000 ft-tal lett több, ugyanannyi fozessel, aztán ez még kevesebb lett picivel, ahogy raereztem a használatra. (maradékhő, egyszerre két tepsi étel is megsul a sütőben)

2020. máj. 24. 13:40
 6/8 anonim ***** válasza:
7%

Az egy dolog, hogy mennyibe kerül, de milyen eredményt lehet elérni vele?

A villanyosnál beállítod szépen, hogy 180 fok és légkeverés, és akkor az 180 fok lesz légkeveréssel!!

Ezt csináld meg gázossal... 😃

Szóval összehasonlíthatatlan. A gázos sütők ideje lejárt.

Az elektromos főzőlapok viszont más kategória. Ott pont a gáz lesz az, ami sokkal kényelmesebb és minőségibb munkát ad.

Tehát az ideális tűzhelyben villanysütő van, gázos égőkkel a tetején 🙂

Én kivenném az egyenletből azt, hogy mennyibe kerül az áram vs gáz, mert ugyan többletköltség lesz, de kiszámíthatósága miatt ezerszer megtérül.

2020. máj. 24. 16:24
 7/8 anonim ***** válasza:
92%
#6 Az a baj, hogy a gáz főzőlap sem annyira tuti, főleg amilyen sz...r időnként a gáz kalóriája, és ez igaz mint a vezetékes mint pedig a palackos gázra. Nekem vezetékes gázom van, (sütő villany) de a múltkor konkrétan narancssárgán égett a lángja, ilyenkor még egy rántottát is sokkal tovább tart megcsinálni.
2020. máj. 24. 17:26
 8/8 anonim ***** válasza:
77%
Nálumk se húdejó, de azért az a rántottás dolog tényleg durva 😃 pont palacsintasütés az, amiben nagyon nagy előnye van a gáznak nálunk. Mondjuk csak ezt tapasztalom, túl sokat csinálok 😃 Kaposvár.
2020. máj. 24. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!