A villanysütő sokkal többet fogyaszt a gáznál?
Új albérletbe költöztem ahol villanysütő van. Az előző albérletben gázsütő volt és sokat sütöttem benne.
Viszont úgy hallottam a villany sokkal többet fogyaszt.Mennyivel fogyaszt többet egy óra alatt?Nagyon megdobja majd a villanyszámlát?
A villannyal főzésre kevesebbet költök, mint a gázzal. Én konkrétan leírtam, hogy a gáztűzhelyen mennyibe került havonta a sütés főzés (fűtési szezonon kívül egyértelmű volt) 4500-5000 ft. Sokat főzök.
Ahogy meglett a villanytuzhely, az áram számlánk 3000 ft-tal lett több, ugyanannyi fozessel, aztán ez még kevesebb lett picivel, ahogy raereztem a használatra. (maradékhő, egyszerre két tepsi étel is megsul a sütőben)
Az egy dolog, hogy mennyibe kerül, de milyen eredményt lehet elérni vele?
A villanyosnál beállítod szépen, hogy 180 fok és légkeverés, és akkor az 180 fok lesz légkeveréssel!!
Ezt csináld meg gázossal... 😃
Szóval összehasonlíthatatlan. A gázos sütők ideje lejárt.
Az elektromos főzőlapok viszont más kategória. Ott pont a gáz lesz az, ami sokkal kényelmesebb és minőségibb munkát ad.
Tehát az ideális tűzhelyben villanysütő van, gázos égőkkel a tetején 🙂
Én kivenném az egyenletből azt, hogy mennyibe kerül az áram vs gáz, mert ugyan többletköltség lesz, de kiszámíthatósága miatt ezerszer megtérül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!