Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hajdu mosógép miért nem öblít...

Hajdu mosógép miért nem öblít rendesen? Habzik az öblítővíz centrifugáláskor.

Figyelt kérdés
Még kétszer megismételtem az öblítőprogramot, akkor sem lett sokkal jobb a helyzet. Nem hiszem, hogy túl sok mosószert használtam volna.

2020. máj. 13. 10:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
95%

Vegyél egy bőrönd vagy egy horgászmérleget. Digitálisat. A ruhákat berakod egy nájlokszatyorba és ráakasztod.

A mosószerhez 0,5ml-es műanyag mérőpoharat amit 10ml-ként bejelölsz alkoholos filctollal kívül. (fél decis)

2020. máj. 16. 23:54
 12/16 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Az a helyzet, nekem van ilyen műszaki hozzáállásom, hogy a konyhában is digitális mérleggel azonosítok be mennyiségeket, legyen az a kenyérsütőgép betáplálása stb.

Míg egy jó háziasszony mondjuk kinevet engem, mert ő meg érzésre eltalálja: egy evőkanál ide, kettő oda.

Ja, nekem az nem jó, mert mikrogramm pontosság kell(?).

A mosógéppel viszont más gond van. Hiába mérném be pontosan a tömegeket. A mosási hatékonyságot, a habzást befolyásolja a ruhák anyaga (műszál, pamut, tököm tudja), meg a szennyeződés mértéke is. Vízkeménység is evidens, de az legalább állandó egy helyszínen általában.

Így jött le tapasztalatom szerint, amit már említettem: sajnos csak az a biztos, amikor elindul a főmosás és kinyitjuk a gépet, megtapogatjuk a vizet: mennyire síkos, lúgos, habzásos, ilyesmi. Ezen múlik, hogy ki tud-e mosni rendesen, vagy netán túlhabzik és akkor az a gond, nem lehet kiöblíteni a végén a sok habot.

Tehát ez is kicsit szubjektív, érezni kell.

2020. máj. 17. 09:31
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem csak te méricskélsz mindent, én is. Engem is kinevetnek. Egyébként nem találják el, mindig nyakonöntik és műszálas programra kapcsolnak, mert az a gyors. A könyvét se olvassák el soha, mert minek. 1 a lényeg a legtöbb helyen: legyen ordemáré öblítőszagú amikor kiszedik. Az se érdekli őket, hogy a ruha nem tud átsulykolódni a dobban, telenyomják, aztán hadd szóljom.

Viszont mindenképpen egy jól megfogható támpotot tud adni a ruhasúly, nem véletlenül kell a műszálasat külön venni, mert az eleve nem szív fel vizet és a súlya is könnyebb, nem esik össze mosáskor a felszyívott víz miatt, így lehullani sem tud úgy mint egy pamut.

A mosószergyártók sem azt írják rá, hogy 1 kg "nem koszos ruhához" 20ml kell, hanem csak úgy löttyintsen bele kábé, ennyit szintűn. A nem koszos alatt a napi viseletet kell érteni, amikor kívül nem koszos, de belül ugye beleizzadunk. Ebből áll a ruhamosások 90%-a, kivéve ahol 10 éven aluli kiskölkök vannak...

Az ellenőrzésnek van egy másik módja is. A kádba kell engedni, ott gyönyörűen mutassa milyen trutyi jött ki, és leginkább, az öblítővizek mennyire tiszták, habosak, és milyen a kémhatásuk. Az utolsóé a lényeg, ott nem szabad habosnak lennie és bőrsemleges, 7ph-s kell legyen. Ha nem jó, rá lehet nyomni még 1 öblítést, kicsi ecettel.

2020. máj. 17. 10:47
 14/16 anonim ***** válasza:
95%

Lemaradt, hogy sokan rosszul használják a kádba-öntést is. Be kell dugózni, és ha kijött a mosóvíz, akkor ténymegállapítás után le kell engedni, hogy az öblítővíz tisztán mutassa magát. Minden öblítővíz után le kell engedni értelemszerűen

Vagy kimerni egy vödörbe és a budiban felhasználható. Vicces, amikor ódákat zengenek a biomosószarokról, zacskó nélküli vásárlásról, szeméttelen életmódról, közben meg a budit csaknem 1000Ft-os ivóvízzel húzzák le 7 literessével naponta többször is.

1 öblítővíz olyan 10 liter körüli! Ezek elpocsékolása és az ivóvizes budilehúzás az igazi környezetszennyezés.

2020. máj. 17. 10:53
 15/16 anonim ***** válasza:
Üdv a klubban. :) Remélem nem cserélted le.
2021. jún. 27. 04:07
 16/16 A kérdező kommentje:
Még nem, újabban nem is volt ilyen probléma.
2021. jún. 30. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!