Van valami jó megoldás a gép további lassítására?
Van egy Singer villany varrógépem. Szuper kis gép, de most egy precízebb munkát akarok csinálni vele, de a pedál legkisebb lenyomására is túl gyorsan indul meg a gép, nekem ettől jóval lassabb menetre lenne szükségem.
Köszönöm ha úgy válaszolsz, hogy én is megértsem...:)
A régi varrógépek pedálja elég primitív felépítésű. Egy csőben elhelyezett széntablettákat nyom össze a pedál, a nyomás hatására csökken az ellenállás.
Szakmai szemmel nézve kőkorszak, hiszen már nagyon régóta ismert a triac szabályzó.
Lehet, hogy nálad ezek a széntabletták leamortizálódtak már és egy új pedál talán jobban működne. De ahogy rákerestem, úgy tűnik, van már ennek is normális, elektronikus változata:
Ámbár jobban belegondolva, a szenes szabályzónak is lehet előnye, mert az nem torzítja a hálózati szinuszhullámot, mint a triac, így nem fog például zúgó hanggal indulni a motor.
A teljesítmény meg nem olyan nagy, elbírta a szén is.
Ettől függetlenül, megbízhatóbb és tartósabb az elektronikus szabályzó.
Sajnos az univerzális soros motor ilyen, erőtlen ha alacsony a feszültség, aztán egyszercsak legyőzi a mechanikai rendszer allanállását és begyorsul.
Ehy frekvenciaváltó lenne ideális hozzá, vagy egy nyomatékosabb motor.
Lehet is kapni a kettő kombinációját:
# 4
Kevered a fogalmakat az aszinkron motorral.
Pl. a porszívók kefés motorja is milyen jól működik együtt a triac szabályzóval.
Jó, hogy ezekben nem feltétlenül soros, hanem ma már inkább permanens mágnes az állórész. Meg az is elképzelhető, hogy tájékoztatni akarsz majd a soros motorok sajátos karakterisztikájáról, mert úgy gondolod, hogy újdonságot tudsz nekem mondani, de akkor ez egy alapjaiban hibás koncepció.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Egy új pedállal és a "lefogással" minden feladatot meg tudok csinálni.
Kösz'!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!