Candy hűtőben merre kell tekerni a gombot, hogy hidegebb legyen benne?
Sem számok, sem iranyjelző nincs benne. Az ajtóval szemben ( ha kinyitom) egy kis bütykös tekerentyű van. Nem jövök rá, hogy az óramutató járásával megegyezően lesz-e hideg, vagy fordítva.
Ráadásul csak úgy tudom megtekerni, ha a körmöm valahogy beleakasztom a rajta lévő pici mélyedesek valamelyikébe.
“Remek” ötlet volt a tervezőtől ez a modernizált mütyürke.
Köszönöm, ha segít valaki.
Az is elképzelhető, hogy egyik irányban, egy kis ütközés után kattan és kikapcsol.
Ha ezt vesszük 0 fokozatnak, innen kezdve hűt egyre jobban.
Arról nem beszélve, ha beállítod mondjuk középre és megvárod, míg lehűl, kikapcsol. Ha ehhez képest tekered, akkor értelemszerűen a hidegebb irányba fog ismét bekapcsolni. Csak a kompresszoroknak nem jó, ha kikapcsolás után túl hamar ismét ráindítasz, kioldhat a hőkioldó egy időre.
Ezért az is jó módszer, hogy középre állítod, dolgozni kezd, majd egy idő után tekergeted. Ahol kikapcsol, az értelemszerűen kisebb beállítás, mint a közép.
Ezek persze mind olyan dolgok, amit hosszabb leírni, mint rájönni a gyakorlatban. Magam egy hűtőládával szórakoztam ilyen formában, de az nem volt szellemileg ennyire megerőltető, mint ezt most írásban átadni.
Szembe "képzelve" magad a kapcsolóval,az óramutató járásával megegyező irányban vannak emelkedő számsorrenden a fokozatok.
Mindazonáltal ha "közép" állásban nem elégséges a hűtés akkor valami nem stimmel.Átlag hűtő 2-3 as fokozat beállításon működik.
Privátra válaszolva, ennek legbiztosabb módja a hőmérő, ahogy én is szoktam.
Szomszédasszony hűtőládáját is azzal "konfiguráltam" be, amin egy bizonytalan, összevissza mozgó beállító volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!