Hány fokra kell állítani a klímát a fűtéshez? Fűteni szeretnék klímával de nem ertem a működeset, hutesnel minél lejjebb veszem annál hidegebb lesz, de a futesnel nem értem.
Csak akkor tudsz vele fűteni ha:
- a készülék alkalmas fűtésre
- ha az üzemmód hűtésről fűtésre át van állítva
- a készülék leírásában szereplő környezeti hőmérséklet értékek lehetővé teszik
A gép pontos típusa?
Üdv.
Sajnos igaza van az előttem szólónak, fűtés módra kell tenni és mivel általában a beltéri 2 méter feletti magasságban van nem árt ha 26-28 fokra van állítva. A padlószinten 2-3 fokkal hidegebb lesz...
Nekem van egy öreg on/off és egy 2 éves inverteres mind2ő ugyanúgy müködik. Az üzemmódot átváltod hűtésről fűtésre, kis napocskaszerű ikon jelöli a fűtés módot a távirányítón, a hűtést hópiha szerűség. Beállítod a hőfokot és élvezed a meleget. A pontos értéket kikell tapasztalni, nekem 19 fokra állítva csinálnak állando 21 fokot a házban.
A 27-28 fokos beállíttás az szinte biztosan sok, szerintem állísd 25-re és amikor a szoba eléri a kívánt hőmérségletet kezd el fokonként csökkenteni addig amíg le nem áll a fűtés, 2-3 percet várj minden állítás utân, hogy a klímának legyen ideje lereagálni. Ha inverteres a klíma a beltéri lehet nem áll le hanem ventillátormódban a legkisebb fokozaton keringeti tovább a szoba a levegőjét. A kifújt levegő hőfokán fogod érezni, hogy fűtt-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!