Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Midea vagy Gree klíma a jobb?

Midea vagy Gree klíma a jobb?

Figyelt kérdés

3 típus közül választanánk.

Gree Comfort X 3,5kW

Gree Amber 3,5kW

Midea MISSION II MB-12N8D6-I-WIFI 3,5kW

Elvileg mindhárom klímát nagy mennyiségben szerelik, alacsony meghibásodási százalékkal.

Szempontok sorrendben:

Magas hatékonyság

Csendesség

Nagy teljesítmény

2020. jan. 3. 16:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
86%

Olvastam a hozzászólásokat, én egy kicsit másképpen látom, mivel első kézből, direkt mód van rálátásom.

Klíma és szellőző berendezéseket értékesítünk, valamint napelem/kollektorokat. Az itthon forgalmazott összes márka megtalálható nálunk, így pontosan ismerem az eladási arányokat, meghibásodásokat és a vásárlóigényeket. Fűtés esetében Comfort! Az Amber annyival nem jobb, az új Mission II. annyira nem teljesít jól fűtésben mint az említett 2 típus. Mindkét gyár kínai, viszont a GREE a világ legnagyobb klímagyártója, a Midea jelenleg a harmadik helyen áll. Az hogy a Fujitsu japán, annyiban igaz hogy a neve valóban az, viszont indonézia és malájzia ahol gyártják a klímákat. Ezek a márka fétisek, már csak a laikusok fejében élnek (sajnos). A gyakorlatban a japán gyártók az EU. piacára nem gyártanak, klímákat. Ez igaz a Panasonicra a Daikinra és még sorolhatnám, ezek minősége már nem a régi, kivéve a prémium gépeket az 1-2 millás gépek japánban készülnek, de a tömegtermékek nem (az kerül hozzánk). Sajnos sok garanciális ügyet intéztem már japán márkákban, ha az elmúlt 15 évet nézem. Ami fontos, hogy nem a márka számít hanem a típus, minden gyártónak van jó és rossz modellje. Nálam a mai napig működik a 20 éves fujitsu, de azon még rajta van a "made in japan" felirat. A GREE-nek sok márkája van, amit kevesen tudnak, de ezek nagy része itthon is forgalomban van, mint pl. a TOSOT, RCOOL, NORD, CASCADE stb. Ha fűtésről van, szó, akkor kizárólag a fűtésre optimalizált klíma jöhet szóba. Ha, az eladási arányt, az ár/érték és a minőséget is nézem akkor RCOOL klímát ajánlok, nem azért mert annyira olcsó, hanem az adott kategóriában az egyik legjobb. Másik, hogy a többi készülékhez képest zéró garanciális probléma volt, ami 5 év szórásában több ezer gépre vonatkozik és ez csöppet sem elhanyagolható. A decemberi hónapban összesen 6 hibát jelentettek a cégünknek, ebből 3 Midea, 2 Daikin, és 1 Fujitsu, ezek fűtésüzemmódban álltak le hibakódra, persze azóta már a javításuk megtörtént. És mielőtt valaki azt hinné, hogy az 1 milliós japán klíma sosem fog elromlani és örökké megy, arról csak annyit hogy sajnos nem...

De, persze senkinek nem akarom összetörni a világképét a számára megszokott márkáról, tehát ha valaki megszokta az LG márkát és ő csak abban bízik, akkor persze vegye azt. Tapasztalatból tudom, hogy 100 emberből 99-et nem lehet rábeszélni más márkára, ha ő mást szokott meg, mert otthon mindenből az van. Saját tapasztalatom otthon, mivel klímával fűtök, nálam 2 japán klímát leszámítva a többi RCOOL, ezekkel fűtőm a majdnem 200m2-es családi házat, komfortos, halk, keveset, fogyaszt és dizájnos, nekünk tökéletes.

2020. jan. 6. 10:48
 12/13 karesz_76 ***** válasza:
100%

Az az igazság, hogy erre a kérdésre egy átlag ember nehezen tud válaszolni.

Mert hány embernek van otthon 2-3 különböző klíma márkája?

Az hogy valakinél 15 éve nem romlott el a klíma, akkor ez azt jelenti, hogy ezek a klímák a megbízhatóság mintaképei?

Én klímákat szerelek, és rendszeresen meg szoktam kérdezni a nagykereskedéseket, akik forgalmazzák a Mideát és a Gree, és még egy csomó másik márkát, hogy melyikkel mennyi a gond. (értelemszerűen, ha egy készülékkel sok a gond, azt én sem szívesen ajánlom az ügyfeleknek)

A Nagykerek többsége, azt mondta, hogy a Mideák-nál nagyságrendekkel több a meghibásodási arány.

Persze ez egy olyan dolog, hogy a gyárban bármikor cserélhetnek egy hibás problémás alkatrészt egy új jobb tervezésűvel, és a hiba már is megoldódik.

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ami 2021-ben igaz volt az közel sem biztos, hogy igaz lesz a 2020-as gépekre. És azokból sem mindegyikre.

Ez olyan mint az autógyártás, ott is rendszeresen felbukkan egy egy hibás széria, amivel jóval több a baj. Pl: kigyulladó BMW-k ez is csak 1-2 motortipusra igaz, a többivel nincs gond. De ott volt a megbízhatóságáról híres Toyota a dizel Avensis ekbe mindbe motort kellet cserélni. És persze lehetne még sorolni.

Sokan nem tudják, de a Gree nek közös fejlesztési központja van a Daikin-al. Ez igen sokat javított a készülékek megbízhatóságán.

Az azért sokat elárul egy gyártóról, hogy hány év garit ad a készülékeire.

A Midea 3+2 év, a Gree 10 év. (persze a garancia, nem garancia arra, hogy nem romlik el)

2022. márc. 30. 14:34
 13/13 anonim válasza:
87%
Én tavaly vettem egy Gree Pulse 3,5Kw inverterest. Most kezdem igazán használni és teljesen oda vagyok milyen szuper. A világot járva (egyenlítő Ázsia) mindig néztem a klímákat és 20 éve én is használok, de ilyen csendes és hatékony klímám még nem volt. S mindezt nagyon korrekt áron; 200e volt (tavaly). Biztos, hogy általánosítani nem lehet ennek alapján de ez a típus a Green belül sztem nagyon el van találva.
2022. júl. 1. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!