Okozhat-e működési problémát, hogy a split klíma kültéri egysége nagyobb teljesítményű, mint a beltéri egysége?
De ha egyszer van ,hogy nem egyforma készüléket küldtek! Nem magamtól találtam ki. Nem én akarom felszerelni és beüzemelni, de hagy nézzem már meg nem sérült-e meg a szállításnál. Hívtam a céget, azt mondták ez nem gond, a klímaszerelő vakarta a fejét, ő szerinte gond lehet. Ezért tettem itt fel a kérdést, hátha találkozott már valaki ilyen problémával.
A beltéri: Tosot VENUS 2,7 kW TWH09QB-K6DNC6E
A kültéri: Tosot VENUS 3,5 kW TWH12QC-K6DNC6D
A tosot az a GREE márkája, a világ egyik legnagyobb klíma gyártója.
A gyártók ma már nem gyártanak 2,5 és külön 3,5 kW-os teljesítményűt, csak szoftveresen van szabályozva. Nyugodtan fel lehet szerelni ezt a típust, működni fog!
1-2 gyártó csinál még külön is, de nagyon ritka. A klímaszerelő azért vakarta a fejét mert nincs nagy rutinja és nem szerel minden márkát, ez az orientáció hiánya, ami ebben a szakmában ma már sajnos nem működik. Aki jól ismeri a készülékeket és szerelt már ilyen klímát az azonnal fel is szereli, nem gondolkodással és vakarászással oldja meg a problémát. bár fűtésre én mást vettem volna ami hatékonyabb, erősebb gép és árban sem eltérő, de ez sem rossz.
(Üdv. Klímaszerelő - Okl. Épületgépész mérnök)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!