Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen varrógépet vegyek?

Milyen varrógépet vegyek?

Figyelt kérdés
Lányomnak szeretnék (szülinap+karácsony) vásárolni egy varrógépet. Most érettségizik és azt tervezi hogy OKJ-n női szabó lenne. Itthon van varrógép (40 éves Naumann-de gyakran rossz) azon vacilálok hogy vegyek e használt gépet vagy vegyek újat? Háztartásit, iparit--féliparit.. Túl bonyolultat se szeretnék mert most fog tanulni...aki ért hozzá kérem segítsen..ár/érték arányban kellene egy jó választás..tudom hogy ez pénzfüggő...de ha kell áldozok rá-de feleslgesen nem szeretnék..köszönöm előre is a segítséget!!

2019. dec. 10. 09:06
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha OKJ női szabó lesz, akkor csakis újat! Kérdezd meg a szaküzletben - van spec. hely, ahol lehet ilyen gépeket kapni -, hogy ha a lányod ilyen és ilyen végzettséget szeretne, akkor melyik varrógépet ajánlják először.

Idővel mindkettő hasznos lenne (az ipari is meg a síma is) és ha igazán örömet akarsz a lényodnak, akkor beszerzel egy varrónők és szabók próbabáját, a legmodernebbet: állítható méretek, a varráshoz, szabáshoz. Vagy 100-150 euró itt, otthon sem olcsó, de ha varrónő lesz a lányod, akkor ne sajnáld rá a pénzt. És csakis újat vegyél mindenből!

2019. dec. 10. 10:01
 2/3 anonim ***** válasza:
50 éves elmúlt a Neumann varrógépünk. Kiszolgált bennünket, két fiunkat, 4 unokánkat. A mai napig üzemképes, hibátlan.
2019. dec. 10. 11:56
 3/3 Bereczk Jénos ***** válasza:

Bonyolult gond, milyen legyen egy, vagy az első varrógép? Nem régen vettem

három varrógépet, egyet azért mert megtetszett, kép alapján, meg el is hozták, így az ára 9000Ft volt. Nem forgott, mire megmagyaráztam az asszonynak: "ami nem forog, az nem kopik!" tíz perc múlva vittem egy varrás mintát, ami tökéletes volt! A nejem vett egy veritast, szerencsére nem zörögtek a nyolcadikról, hogy ne kalapáljak! Mivel három a magyar igazság, 2000Ft-ért vettem egy naumannt (játszási célból!!) sajnos ezzel

sem volt sikerem, "tökéletes lett" négy nap múlva, kiderült egyetlen hibája, őrült módon pörög, most két 100-as égővel tartom lassú fordulaton!

Csak azt akarom mondani, egy időben mindenki varrógépet vett, aztán egyszer vagy ötször használta és félredobta, ma ezekből sok eladó, nem

ezer programos gépek, egyenes és cikk-cakk varrásra alkalmasok és tanulásra!!!!!(10-40oooFt körüli áron)

Lányom egy 150 éves gépen tanult meg varrni, majd vett egy singert

baromi sok dollárért, egyszer varrta meg egy lepedő szélét, egyenes varrással, majd költözés miatt elajándékozta, és sok ilyenről tudok, csak azért vette a legtöbb programost, hogy több legyen mint a szomszédnak!!!!

Egyébként, ha varrónő lesz és komolyabb gép kell, azok nem a mai műanyagok!

2023. júl. 7. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!