Én vagyok ügyetlen vagy vegyek új varrógépet? Változtak a gépek az elmúlt ötven évben?
Szerintem az alsó szál nincs megfeszítve rendesen.
Anyukám elvitte varrógépműszerészhez a rég nem használt vagy 40 éves gépet, hogy tisztítsa ki, nézze át.
Ez volt 20.000Ft.
Fél év után használta volna, de kb csak a sima varrás programot tudta használni, mert szar lett az előtte jól működő gép.
Szerintem kilazulhat az alsó. A régi varrógépeket rendszeresen kell olajozni, azt csináltad? Érdemes lenne elvinni varrógépszervízbe, ahol megnézik. De nem drága egy új sem, ha "hobbi" szinten használod akkor 20tól elég használhatók vannak.
Nekem toyota super jeans van sok éve és nagyon szépen varr erős anyagot is.
Ha alul vannak nagy hurkok, akkor a felső laza, vagy az alsó szál beszorulhat a laprugó alá.
A felső szálnál öreg gépnél hiba lehet a szálfeszítő rugó eltörése, rossz befűzés, a tű nincs kellően felnyomva a tűtartóba,és még sok más aprónak tűnő hiba.
Vannak házhoz járó műszerészek, akik elbírnak a Lucznikkal is.
Nekem Veritas van, mióta megjelent. Bedolgoztam vele évekig és most is remekül működik.
A régi gépek strapabíróbbak a mostaniaknál. Ott még fém alkatrészek voltak, ma meg tele a gép műanyaggal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!