Mikro helyett létezik valami egészségesebb étel melegítő? Nem gáztűzhelyre gondoltam.
Elektromos tűzhely.
De mi a bajod a mikroval ?
Vannak olyan sütők, ami hasonló méretű, de alsó és felső izzószálakkal melegít, illetve infrasugárzó fűtőbetétekkel (szinte ugyanaz), grillfunkcióval is.
Ha körülményeskedni akarsz, nehezíteni az életed, jó eséllyel feleslegesen.
Nem létezik a mikrónál egészségesebb.
A mindenféle mendenmonda csak babona.
A mikrohullám közvetlenül a vízmolekulát hőmozgásának amplitudoját növeli. Ez kiméli a legjobban az ételt, jobban mint a sugárzásos vagy kontakt hőátadás.
Tényleg sok botorságot beszél (pl. hogy a sugárzás a vízmolekulák rezonanciájával melegít).
Egyszer olyat olvastam, hogy a mikró annyira káros, hogy ha mikrózott vízzel öntözünk növényeket az kipusztul.
Régebben fogtam 6 műanyag kávés poharat, földet raktam bele.
3 pohár földet beraktam a mikróba, addig amíg fel nem melegedett.
Miután kihűlt, gabonafélékből készült keveréket (magokat) ültettem mind a 6 pohárba.
Ezután a 3 mikrózott poharat minden nap mikrózott vízzel öntöztem (persze miután a víz kihűlt). A másik hármat kezeletlen vízzel. Mindegyik pohár ugyanannyi magot tartalmazott és ugyanannyi vizet kapott azonos időpontokban.
Mind a hat pohárban kikeltek a magok és egyformán fejlődtek.
Melegítsd a napon!
Igaz, hogy az egyik legkárosabb sugárzás, de Svájcban nincs betiltva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!