Milyen GPS-t ajánlotok egy átlagos autóba, ami nem olyan drága?
"A telefonnak állandóan töltőn kellene lógnia"
A külön GPS eszköznek is...
"a képernyő meg 1-2 "műszak" alatt beégne"
Gyakorlatilag ugyanolyan elvű kijelző van a GPS-ben, mint egy telefonban.
"még az Iphone X képernyőjén is 17 óra folyamatos használat után láthatóvá vált."
Amit viszont bármelyik levedlett TFT kijelzős telefon (ilyen többnyire a GPS-eké is) nem tesz meg. Az Apple kicsit túl modern akart lenni, és egy kevésbé tesztelt cuccot használt. Rá is fáztak.
Telefon az sose lesz olyan jó mint a GPS amit arra terveztek.
Én próbáltam, de csak az idétlenkedés vele.
Persze ideig-óráig elmegy, ha valakinek csak néha, ritkán kell, akkor felesleges meg venni egy normál GPS-t.
De ha huzamosan használni kell, akkor megéri megvenni.
Ráadásul a telefont azt másra is használja mindenki, ha meg egy kiszuperált telefonnal akarja az ember az vagy jó vagy nem.
Nem drága már egy normál GPS sem, én Navont használok és állandóan, teljesen jó. Van telefonom is de nekem nem jön be.
Manapság már egy telefon pont ugyanolyan jó navigációra, mint egy dedikált eszköz.
Ha megnézed az árakat, ár/érték arányban sokkal jobb (erősebb processzor, több ram, nagyobb felbontás, nagyobb akku, stb.) telefont kapsz ugyanazért az árért. A GPS vevő minden telefonban hozza a pár méteres pontosságot (ennél jobbat úgyis csak katonai eszközök tudnak elérni), ráadásul a telefon a GPS-jelet is hamarabb megtalálja, hála az A-GPS technológiának.
Az internetes navigációk sokkal frissebb forgalmi adatokat szolgáltatnak, mint bármilyen TMC vevő.
Én (a munkám miatt) hónapokon keresztül napi 8-10 órákra használtam navigációra a xiaomi-mat.
Sem az akku, sem a kijelző nem károsodott.
Összességében nem látok reális indokot arra, hogy bárki is külön gps eszközt vásároljon az okostelefon mellé.
#3:
Van! Telefonnal telefonálok, gps-el navigálok, mert mikor fontos, hogy navigálódjak, nem tudok telefonálni... :D
#4:
Iszonyat minimális az adatforgalma az a-GPS-nek!
Egyszer élesedik, aztán sokáig jó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!