Megéri GPS-t venni vagy elég egy komolyabb okostelefon is jó programmal?
Eddig a Waze nevű GPS aplikációt használtam androidon.
K zoom illetve galaxy s4 telefont használtam.
Az S4et anyunak adtam a K zoom van most jelenleg amit lehet elfogok adni/megtartom fényképezőgépnek és veszek egy strapabíróbb, praktikusabbb (ugye mert vékonyabb de nagyobb kijelzős) galaxy s5ot.
A GPS programot még kinézem és megveszem eredetibe mivel munkacélra fogom használni, taxihoz.
Az a kérdésem, hogy ti tapasztaltok vagy tudtok lényegi különbséget egy komoly eredeti szoftverű smartphone és egy GPS között.
Nekem androidon az IGO navigation "szülinapp" alkalmazás van, és tökéletesen működik. Ha minen igaz lesz egy megvásárolható IGO is droidra a közeljövőben.
És egy sokkal gyengébb telefonom van. Elég hamar megtalálja a műholdat, és viszonylag gyorsan működik. Kényelmes is. Szóval szerintem kiváltható vele egy GPS bármi gond, vagy kényelmetlenség nélkül :)
Az elsőtől kérdezem, hogy miért kéne a kifejezetten GPS a taxizáshoz?
Egy normálisabb GPS 40-50K progival együtt.
Egy telefonnal sokkal több mindent tudok ugye és csak a duplája.
Munkára tapasztalatból célhardvert ajánlok, igo-val. És nem 40-50 ezer hanem kb 20-25 ezer egy jó gps. Progit meg ráraksz netről,ingyen,nem nehéz,és frissíteni se az .Másol beilleszt.
A telefonban is van gps,de az olyan mellékes dolog, a Pna-kban lévő hardver és az erre kiélezett processzor sokkal gyorsabb és stabilabb jelet ad mostohább körülmények közt is. Pl nekem a gps-em a szobában is simán talál jelet ,a mobil meg 1-2 műholdat összekapar nagy nehezen. No meg ott van az állandó ki be kapkodás ha hívás jön,vagy írni akarsz egy emailt sms-t netezni akarsz stb. A gps-t egyszer feltapasztod és ha nem utcán parkolsz,akár le se kell venned többet.
Mobil előnye az állandó internetes aktualizálás, ilyen waze szoftverek ,kiírják ha valahol dugót jelentenek be. a célhardver meg tudhat tmc funkciót ami hasonlóan aktualizál,dugót figyel elkerülést ajánl, csak kevesebb infóval dolgozik, ,és rádiójeleket fog,tehát nincs költsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!