Miért nem lehet tudni semmit arról, hogy milyen GPS chipset van a termékekben?
A chipset önmagában kevesebbet ér, mint az antenna, amely a jeleket veszi és adja a chipsetnek.
Nézz meg egy öreg chipsettel szerelt PDA-t (mondjuk SIRF III) van vagy 6 éves simán kenterbe veri a mobiltelefonokat.
Ja! Hogy az antenna 15*15*6mm-es és nem fér el egy mobilban?
Hát ez az!
Van egy 2 gyufásskatulyányi Bluetoothos GPS vevőm, 8 éves.
Bármikor bekapcsolom, 39 másodperc alatt megvannak a holdak.
És ugye itt nincs se SIM kártya, se WiFi, se A-GPS, se korábban letárolt adat, és semmiféle rásegítés.
És nyomja a 7"-os tabletnek a GPS adatokat, az meg navigál pontosan, szépen ahogy a csillag megy az égen.....
Ennyit a fejlődésről....
Ez azért nem teljesen igaz. Bár nem tudom, hogy a Sirf3 pontosan mit tud, de a Sirf5 már egy csomó műhold hálózathoz hozzá tud csatlakozni (más kérdés, hogy ebből talán 2-t használnak ki). Egyébként nem érdekelne a téma, ha lennének összehasonlító tesztek mobilok, órák, egyéb GPS eszközök között, és az alapján ár-érték aránnyal lehetne választani. Így csak a sötétben tapogatózik az ember, és mondjuk a chipset alapján veszi meg, vagy legtöbb esetben azért, mert jól cseng neki a Garmin név.
Eddig csak egy kisebb teszt van, amit találtam: [link] de ő is önszorgalomból, saját költségre tesztel. Nem a legjobb módszereket használja, mert elég nagy különbség lehet 1-1 ugyanolyan típusú óra között és ő csak 1-et tesztel le egy adott típusból. Azt is csak távolságra nézi, koordinátákra, jel vesztésre, ilyesmire nem. Ugyanúgy, mint a mobiloknál gyenge a minőségügy ezeknél a kütyüknél, kis túlzással a fele szétesik a karodon. Szóval még ha jó típust választasz, akkor is benne van a pakliban, hogy cserélni kell, mert selejtet kapsz. És azért ha az ember 100 pénzért vesz egy órát, akkor nem selejtet vár...
Jó hát engem leginkább az érdekelne, hogy ez miben van: [link]
De sehol nem találni infot róla, hogy bármelyik GPS óra gyártó vett volna belőle. Samsung Galaxy S6-ban van ennek testvére BCM4771 helyett azt hiszem BCM4773. Ennyit sikerült kiderítenem. A Broadcom-ot próbáltam megkérdezni több csatornán is, de nem kaptam semmi választ. Próbálkozok majd még fórumokban, de kicsi arra az esély, hogy bárki használható infoval szolgáljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!