Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » GPS, navigáció » Milyen GPS-t tudnátok nekem...

Milyen GPS-t tudnátok nekem ajánlani, ami a városokban is, a többsávos utakon esetleg kijelzi, hogy melyik sávban haladjak? De, minimum a kereszteződésekben mutatja, melyikbe váltsak?

Figyelt kérdés
Nem kell olyan, ami folyamatosan mutatja a sávokat, csak olyan, ami a kritikusabb helyeken (pl. kereszteződés előtt, vagy sávmegszűnés előtt), ha nem is mutatja, de legalább kiírja/mondja, hogy váltani kellene.
2013. jún. 11. 16:58
 1/7 anonim ***** válasza:

Azt egyik sem igazán tudja, hogy melyik sávban haladsz, ahhoz nagyobb pontosság kellene, amit az átlag nem tud biztosan, azaz erre nem alapozható a navigáció, viszont mindegyik program tudja, oda rakja orrod elé a térképen sávkijelzés és haladási nyíl formájában hány sáv van az adott keresztezésben, és melyiket kell követned.

Azt is mondja: tarts jobbra, akkor valószínüleg kanyar következik, vagy a követendő sávba soroltat ily módon be.

2013. jún. 11. 17:18
 2/7 A kérdező kommentje:

Végül is, ha csak mutatja is, hogy melyikbe kell besorakoznom, függetlenül attól, melyikben vagyok, már az is jó. :)

Csak, amit egyszer használtam, az nem mutatott ilyeneket, tehát ez sem olyan alap dolog. :-\

Akkor, ami az ilyet tudja, tehát a városokban mutatja a kereszteződést és a sávokat, arra ajánlanátok nekem valamilyent? :)

2013. jún. 11. 18:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Az iGO írja az autópályák és a nagy csomóponti lehajtók sávjait, és mutatja, hova sorolj, de nem tartom valószínűnek, hogy lenne olyan alkalmazás, ami az összes város összes több sávos útjára ezt jelzi. Egyszerűen túl sok van belőlük. Ilyenkor mindig a táblákat kell figyelni.
2013. jún. 11. 18:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom, Te milyet láttál, de már évek óta tudja.

Akkor legyen tiszta a víz:

A GPS az maga a helymeghatározó, műholdakból álló rendszer

, amelyet az amerikai hadsereg tart üzemben.

A Navigátor maga a készülék, amely futtatni tudja a navigációs programot.

És vannak a térképek, amelyeket időnként frissíteni kell.

Nagyon sok ország nagyon sok városában (városához) vannak

sávinformációt is tartalmazó térképek. A több évvel ezelőttiekben valóban sokkal kevesebb volt.

A ma kapható navigációs eszközök bármelyike alkalmas az általad jelölt feladatra.

A kulcs: megfelelő szoftver és térképállomány.

2013. jún. 11. 19:03
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2013. jún. 11. 20:26
 6/7 anonim ***** válasza:
egyre több gps tud sávinformációt.Jobban mondva a térképek, szoftverek vannak erre felkészítve.
2013. jún. 14. 07:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Amit leírsz, nem egy különös kérés. Valóban úgy van, ahogy a 4-es írja. Bármelyik, 2010 utáni gps tudja ezt, pontos képpel, legalább 10 nyelven, 4 beszélő közül válogatva.
2013. jún. 25. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!