CASIO rádiójel vezérelt órát nem lehet beállítani?
Sziasztok! Mi előtt még óráshoz rohannék, és egy vagyont kifizetnék, felteszem ide a kérdést hátha tudtok segíteni.
Van egy CASIO karórám ami rádiójel vezérelt. Analóg+digitális. Kb. 7 év után most vettem elő a fiókból. Elemet kellett cserélnem benne mert teljesen le volt merülve. Kicseréltem, működik, viszont képtelen vagyok beállítani manuálisan, hogy rádiójelen beálljon a pontos idő. Elvileg éjszaka kellene automatikusan beállnia. Akkor sem áll be csak csippan egyet(Pont fent voltam éjszaka). Követtem a leírtakat a könyv szerint, viszont amikor kiválasztom PAR, majd GMT-re állítom(Villog), akkor kellene megnyomnom a jobb felső sarokban(Oldalt) a gombot. Megnyomom, de ahelyett hogy az összes mutató mozogna, eltűnik minden a kijelzőről, és nem csinál semmit. Szerintetek mi lehet az oka? Előre is köszönöm a válaszokat.
"Mi lőttünk még óráshoz rohannék"
ha ott van elottetek akkor miert nem?
Hát akkor kiveszem belőle, és csütörtökön megpróbálok eljutni egy óráshoz.
Egyébként nem Duracell, és nem is Energizer. Mincell CR1616 3V. Remélem csak az a baja, hogy kisebb benne a feszültség mint ami kellene. Lehet, hogy a kijelzőhöz nem kell a 3V, de a nagy mutatók forgatásához már igen. Bár nem tudom, nem értek hozzá. Egy próbát megér az az 500 forint.
Amikor elkezdi az összes motort tekerni, akkor leesik az elem feszültsége, és azért tűnik el a kijelző tartalom is.
Elemcsere után jó lesz.
De nem csak éjfélkor áll be, az adatok percenként érkeznek, ha jó a vétel és még nem volt frissítés, pár percen belül rendberakja magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!