FM rádiójel erősítése lehetséges?
Ez a klasszikus teleszkópos antenna van rajta: [link]
#2 valami olcsóbb és egyszerűbb megoldásra gondoltam.
Kültéri antennát nem akarok és nem is tudok telepíteni a tetőre. Azt az Alza-s erősítőt pedig nem tudom hogyan lehetne bekötni egy olyan fentebb említett teleszkópos antennába.
Bp-től 25km-re vagyok, a kocsiban, hordozható mp3 lejátszó, mobilon normálisan szól a rádió, csak az erősítővel van valami, biztos kevés neki az a teleszkópos antenna.
Autórádióhoz voltak / vannak antennaerősítők, ami lakásban is működik.
Csak tápfeszültség kell neki és a kimenetét esetleg dróttal rátekered az összetolt teleszkóp végére.
Azért legyen benyomva, hátha így nem gerjed össze a bemenet és kimenet. Vagy hátha igen.
De érdemesebb lenne GND-t is közösíteni és normálisan bekötni a készülékbe egy koax. csatlakozón.
Azt nem írtam, mivel magától értetődő, hogy az erősítő bemenetére is kell egy antenna.
Azt is meg lehetne tenni, hogy a készülékbe beépíteni az erősítőt, az antenna és a tuner bemenete közé, ahol tápot is lehetne találni neki.
De ismétlem, ilyen erősítések járhatnak gerjedésekkel is, ha nincs szerencséd, illetve nem szakszerűen építed be.
Kezdetek óta szar az FM rádió rajta, ezért nem is hallgattam rádiót az erősítőn éve óta. Most viszont elromlott a konyhában a kisrádióm, és gondoltam nem veszek újat hanem az erősítőn hallgatnám, ha valahogy megoldható, hogy ne sisteregjen.
Ha közel teszem a kezem hozzá, akkor szinte 99%-os tisztaságú lesz a vétel egyes csatornákon.
Levettem a burkolatot, a teleszkópos antennához egy darab vezeték megy a nyákba egy kis saruval.
Gondolom annak a helyére kellene csatlakoztatni ezt az autós rádió erősítőt. És a koax árnyékolását meg a burkolathoz kötni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!