Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » GPS, navigáció » Mi lehetett az oka annak,...

Mi lehetett az oka annak, hogy tinderen belül a GPS többször teljesen más várost jelölt meg a tartózkodási helyemnek, mint ahol valójában voltam?

Figyelt kérdés

A tinder applikáció rendszeresen Debrecen belvárosába rakott le amikor valójában Szeged környékén voltam. Mindig ugyanoda gondolt a belváros egy bizonyos pontján és semmit se tudtam csinálni, hogy a valódi helyzetemet mutassa helyette. Lehet rosszul emlékszem, de szerintem mindig pont ugyanott voltam amikor előjött a hiba, az ország más területéről egyszer sem mutatott Debrecenben. Ez persze véletlen egybeesés is lehet. Egy idő után magától helyreállt mindig.

Már legalább egy éve nem merült fel ez a probléma, de most eszembe jutott és kíváncsi lettem, hogy mi lehet a magyarázat a hiba mögött.

2020. dec. 29. 23:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez egy olyan érdekes probléma lehet, amit én tapasztaltam az előző telefonomnál. Van egy időjárás alkalmazásom, ami mindig kiírja az aktuális várost. Ez jól működik, az utcát is kiírja, amit sokszor el is talál. Van egy hely, ahol egy időben sokat tartózkodtam, az épület árnyékolta a GPS jelet, így egy idő után nem a valós helyet írta ki, hanem az attól 200 kilométerrel arrébb lévő, Kömlőd nevű községet, amiről eddig nem hallottam, nem járt ott a telefon és én sem. Rejtély, hogy miért pont mindig Kömlőd és miért csak ezen az egy helyen.

Ideiglenes megoldás volt a helymeghatározás kikapcsolása, így nem változott a tartózkodási helyem, vagy pedig egy helyimitáló alkalmazás használata, amiben a valós helyemet állítottam be. Még megvan ez a telefon is, de már másikat használok, ennél nem volt ilyen gond, pedig ugyanúgy árnyékolta a GPS vételt az épület.

2020. dec. 29. 23:49
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha wifi-t használsz akkor becsúszhat olyan, hogy a helymeghatározás az internetkapcsolat alapján azonosított földrajzi helyet használja. Ami a szolgáltató telephelye többnyire.
2020. dec. 30. 10:23
 3/3 anonim ***** válasza:

A GPS-eknél sokszor van egy standard kezdőpont.

Ha nem tudja adott pillanatban (mondjuk bekapcsoláskor) hol van, oda teszi magát, Nálad Debrecenbe.

De úgy is bejöhet, hogy GPS vételi árnyékba kerül, elveszti a helyet és akkor jön a "kezdőpont", mert valahol lennie kell.

2021. jan. 12. 19:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!