Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » 1 "all-around" vagy 2 specifik...

Pappgr kérdése:

1 "all-around" vagy 2 specifikus lencse éri meg jobban?

Figyelt kérdés
Új kamera lencse vásárlásához készülök. Három dolog fontos nekem. Szeretnék egy széles aperture-ű lencse, viszont tájképet is szeretnék fényképezni, amihez szűkebbre lenne szükség. És kell lencse amin van állítható depth of field. Nem tudom hogy érné meg joban, egy prime lencse állítható f-el és egy zoom lencse vagy csak egy lencse amin minden állítható, esetleg valamilyen egyéb kombináció. Szeretnék minnél költséghatékonyabb lenni, és ha lehet csak 2 lencsét venni, kivéve ha 3 jelentősen olcsóbb. Minden konstruktív választ szóvesen fogafok, főleg ha valahol hiányos a tudásom.

2019. júl. 20. 13:43
 1/6 anonim ***** válasza:
37%

"főleg ha valahol hiányos a tudásom"

Kezdjük a magyar nyelvvel.

Én speciel egyszerűen nem értem, mit is szeretnél.

Megértem, hogy sietsz meg telefonról vagy és az autokorrekt bässza el, de legyél már egy kicsit igényesebb, főleg ha te kérsz segítséget.

Nem vagyok egy nyelvtannáci, csak extrém esetekben reagálok valakinek a helyesírására, de itt nem a helyesírással van gond, hanem az érthetőséggel.

Ezt gugli transzléttel fordítottad arabról? Vagy nem magyar az anyanyelved? Akkor miért nem azon a nyelven kérdezel egy azon a nyelven beszélő fórumon? Egészen egyszerűen érthetetlen ez a karakterhalmaz, amit ideokádtál.

2019. júl. 20. 14:15
 2/6 anonim ***** válasza:
71%

Ez kissé márkafüggő.

Az all-around lencsék általában könnyen megfizethetőek, a kényelemért cserébe nem adnak jó minőségű képet. Legjobb minőséget a prime lencsék adják, cserébe elveszik a zoom kényelme.

A depth of field az az aperture útján állítható - következményekkel, de más dolgoktól is függ.

2019. júl. 20. 14:25
 3/6 A kérdező kommentje:

2 nyelvtani hibán kívül, amiért elnézést kérek nem látok benne semmi, kifogásolni valót. Angol szakszavakat használtam mert, először is nem vagyok benne biztos hogy mi a magyar megfelelője, másodszor akir ért a fotózáshoz az tudja hogy mit jelet. Plusz a termékeken sem magyarul lesz feltüntetve.

Arról nem is beszélve hogy vetted volna a fáradságot hogy rákeress szavakra amiket nem értesz írsz egy esszét arról hogy miért kellene mindenkinek, ebbe a gyártókat is beleértve, olyan nyelven beszélni amit föld népességének 3%-a sem ért.

2019. júl. 20. 14:30
 4/6 A kérdező kommentje:
#2 köszönöm a választ, ki tudnád fejteni hogy akkor pontosan mitől függ a dof. És ha az én bőrömben lennél te mit választanál. Vagy esetleg te mit használsz. Nekem Kaf2 csatlakozó kell. Egy pentax k-50 em van.
2019. júl. 20. 14:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Pentaxban nem tudok tanácsot adni, dofot tekintve állíts be pár értéket a neten fellelhető dof számolókban.
2019. júl. 21. 19:54
 6/6 Citation ***** válasza:

Asszem én sem értem, csak kapisgálom a kérdésedet. Sebaj írok valamit, hátha segít neked.

A széles aperturát én nagylátószögnek fordítottam magamnak. Tévedhetek. Ám, ha mégsem, akkor az pont a tájképekhez jó.

A DOF állítását a rekesszel oldhatod meg, ami ugye obi függő.

Mivel nem írtad, hogy miket és milyen géppel szeretnél fotózni, csak a tájképet említetted, valamint a rendelkezésre álló keret is ismeretlen így mondok valamit ami neked lehet nem a leg-leg, de nekem bevált.

1, 24-70 F2.8

2, 70-200 F2.8

Ezzel a szereléssel FF vázon már valamicske nagylátószöget is kapsz, illetve nyomhatod a portrézást orrvérzésig, valamint nem valami extra mértékben, de teléd is akad.

A konstans F2.8 miatt tudsz játszani a DOF mértékével is, jobban mint egy kit obi esetében.

Remélem jól értelmeztem a kérdésed, és legalább részben tudsz meríteni valamit a válaszomból.

2019. júl. 31. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!