Milyen cserélhető objektíves kamerát vegyek?
Hali..
Nah az lenne a kérdés hogy ki mit ajánlana nekem fotózáshoz.
Első gép volna s eléggé nagy dillemában vagyok. Lehet kicsit szűk látókörrel is.
No de a esélyesek.
-sony a6000
-nikon d3500
-nikon d5300
S nem tudok annyira dönteni. 10ből 8 ember a sony Milc gépet ajánja nekem de a nikon d5300 at is....
Okkééé. kivan nézve egy sony kitt 269ezerért egy + 16-50mm + 55-210mm objektívvel.. no de ennyibe kerülne egy objektívvel maga a 5300 is. :S
S jönne a kérdés minek mi a előnye hátránya vagy van-e gép amit ajánlotok még megtekintésre??!!!
Mindenki a MILC-et emlegeti. MErt azt mondja a penta tükrös vagy tükör reflexesek már nem a legjobbak meg lasú meg nem tudom.
Én ezt még nem tudom. valaki a kihajthato kijelzőre esküszik. valaki meg meghal ha nincs benne wifi.
Ok ok de nah engem a kezdőségnek számít.
Természet rendezvény s hétkznapi fotózásra kell meg tárgyak s tudom ahoz macro kell.
DE nagy ötleteket s tanácsokat jöttem kérni.
Meg van ez a fényérzékelés meg érzékelő pont meg nem tudom. :S Még nem járok ott amég nincs gépem. az majd a mély víz. :D
No meg a aksi kérdés minek mennyi meg töltő s melyik jobb kiegészítőkkel mint mikrofon vagy keret vagy fene tudja. Aki tapasztalt az biztos le tudja harapni a torkom hogy minek nekem kamera meg minden.... hát könyörgöm egy 8mp-től nem várok csodát de egy 200ezernnél drágábbtól már igen.
Segítek leegyszerűsíteni a dolgokat: A Sony a6000 méretben, súlyban, kereső fényességében (mivel egy LCD kijelző) és ISO zajban veri a két Nikon-t. Minden másban inkább a Nikon-t mondanám jobbnak. Ami szubjektív, az ergonomia (fogás, gombok elhelyezkedése, kihajtható kijelző, stb.).
Ha elsősorban videózásra kell, akkor a felsorolt DSLR vázak szvsz felejtősek.
"MErt azt mondja a penta tükrös vagy tükör reflexesek már nem a legjobbak meg lasú meg nem tudom."
A DSLR vázak pont hogy gyorsabbak fókuszálásban. MILC-ek nagy részében még mindig szoftveres fókusz van.
A nikonokat már fogtam kézbe s tényleg jó a fogás jó helyen a gombok meg minden meg tetszik a méret.
A MILC nekem olyan nyeszlet kis döglött vacaknak hasonlítanám mert sarkos nem pedig lekerekített.
Nekem rendezvényen nagyon jól kéne csoportokat vagy másokat fotózni vele s a emberek ruházata általában nagyon színes nem tudom ez így mennyit mond.
természetnél főleg erdei fotók esetleg növény.. persze z mind mind objektív függő ha jól sejtem...
Olvasgattam hogy videozásnál a a6000 nagyon melegedik. a nikonok meg zajosodnak csakugy mint a többi. nem tudom ez miben másabb.
Tény mindenki a kihajtós kijelzőt nyomja nekem... Szivem szerint a d3500 lenne de igaz a MILC se néz ki rosszul.
Most hogy utána nézek tényleg van benne stabilizátor. :S Akkor ez a szett kezdésre jó volna.
Bár ismi meg canon d5 markot akar vetetni velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!