Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen cserélhető objektíves...

Milyen cserélhető objektíves kamerát vegyek?

Figyelt kérdés

Hali..

Nah az lenne a kérdés hogy ki mit ajánlana nekem fotózáshoz.

Első gép volna s eléggé nagy dillemában vagyok. Lehet kicsit szűk látókörrel is.

No de a esélyesek.

-sony a6000

-nikon d3500

-nikon d5300

S nem tudok annyira dönteni. 10ből 8 ember a sony Milc gépet ajánja nekem de a nikon d5300 at is....

Okkééé. kivan nézve egy sony kitt 269ezerért egy + 16-50mm + 55-210mm objektívvel.. no de ennyibe kerülne egy objektívvel maga a 5300 is. :S

S jönne a kérdés minek mi a előnye hátránya vagy van-e gép amit ajánlotok még megtekintésre??!!!

Mindenki a MILC-et emlegeti. MErt azt mondja a penta tükrös vagy tükör reflexesek már nem a legjobbak meg lasú meg nem tudom.

Én ezt még nem tudom. valaki a kihajthato kijelzőre esküszik. valaki meg meghal ha nincs benne wifi.

Ok ok de nah engem a kezdőségnek számít.

Természet rendezvény s hétkznapi fotózásra kell meg tárgyak s tudom ahoz macro kell.

DE nagy ötleteket s tanácsokat jöttem kérni.

Meg van ez a fényérzékelés meg érzékelő pont meg nem tudom. :S Még nem járok ott amég nincs gépem. az majd a mély víz. :D

No meg a aksi kérdés minek mennyi meg töltő s melyik jobb kiegészítőkkel mint mikrofon vagy keret vagy fene tudja. Aki tapasztalt az biztos le tudja harapni a torkom hogy minek nekem kamera meg minden.... hát könyörgöm egy 8mp-től nem várok csodát de egy 200ezernnél drágábbtól már igen.

2019. jún. 8. 16:13
 1/8 anonim ***** válasza:

Segítek leegyszerűsíteni a dolgokat: A Sony a6000 méretben, súlyban, kereső fényességében (mivel egy LCD kijelző) és ISO zajban veri a két Nikon-t. Minden másban inkább a Nikon-t mondanám jobbnak. Ami szubjektív, az ergonomia (fogás, gombok elhelyezkedése, kihajtható kijelző, stb.).

Ha elsősorban videózásra kell, akkor a felsorolt DSLR vázak szvsz felejtősek.

"MErt azt mondja a penta tükrös vagy tükör reflexesek már nem a legjobbak meg lasú meg nem tudom."

A DSLR vázak pont hogy gyorsabbak fókuszálásban. MILC-ek nagy részében még mindig szoftveres fókusz van.

2019. jún. 8. 16:47
 2/8 A kérdező kommentje:

A nikonokat már fogtam kézbe s tényleg jó a fogás jó helyen a gombok meg minden meg tetszik a méret.

A MILC nekem olyan nyeszlet kis döglött vacaknak hasonlítanám mert sarkos nem pedig lekerekített.

Nekem rendezvényen nagyon jól kéne csoportokat vagy másokat fotózni vele s a emberek ruházata általában nagyon színes nem tudom ez így mennyit mond.

természetnél főleg erdei fotók esetleg növény.. persze z mind mind objektív függő ha jól sejtem...

Olvasgattam hogy videozásnál a a6000 nagyon melegedik. a nikonok meg zajosodnak csakugy mint a többi. nem tudom ez miben másabb.

Tény mindenki a kihajtós kijelzőt nyomja nekem... Szivem szerint a d3500 lenne de igaz a MILC se néz ki rosszul.

2019. jún. 8. 17:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Sony a6000-ből egy dolgot nagyon hiányolok,a képstabilizátort a vázból, ha van az objektívben épen, akkor van stabilizátor, ha nincs, akkor nincs. Ma próbálgattam makrózni vele egy méhet, de ugye az nem bírt nyugton maradni pár másodperce, egy darab vigon repült ide oda, a makró obimba meg nincs stabilizátor, így sorozat képeket lőttem, aztán majd válogatok. Ahogy néztem egy-két kép elfogadható, az is igaz, hogy eléggé kezdő vagyok még, sok mindent ki kell tapasztalnom. Egyébként a stabi hiányát leszámítva elégedett vagyok a géppel, majd kap valamikor egy külső vakut is.
2019. jún. 8. 21:32
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Ezt nem tudtam hogy fontos a stabilizátor annyira.Bár rendezvényen sokat sétálunk s gyors fotók volnának így oda kellene :S
2019. jún. 8. 23:35
 5/8 A kérdező kommentje:

[link]

Ez a szett van kinézve de ezek pont nem Stabilizátoros obik.

2019. jún. 8. 23:36
 6/8 anonim ***** válasza:
Ezek, ha jól tudom pont hogy stabilizátoros obik.
2019. jún. 9. 02:54
 7/8 A kérdező kommentje:

Most hogy utána nézek tényleg van benne stabilizátor. :S Akkor ez a szett kezdésre jó volna.

Bár ismi meg canon d5 markot akar vetetni velem.

2019. jún. 9. 17:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Nincs olyan, hogy 5D Mark. A sima 5D egy ősrégi darab, nem érdemes megvenni. FF-es objektív is egy vagyonba kerülnek.
2019. jún. 9. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!