Normális ez egy fényképezőgépnél?
Az egyik kérdésedre a válasz a kérdésben:
" ha egy napellenzőt ráteszek akkor mindig csak bal oldalt belelóg a képbe (rossz méretű napellenzőt rendeltem nem gyári )." Nyilván mert nem jó a mérete bele lóg a képbe.
A másik: "Lencse elejét ha viszonylag nagyobb erővel megnyomom akkor az objektív egy nagyon picit visszamegy" - átmentem az úthengerrel a fényképezőmön és tönkre ment. Miért nyomkodod viszonylag nagyobb erővel? Nem arra van kitalálva. Bridge gépen (de semmilyen) gépen sem nyomkodjuk az objektívet, nem erre van méretezve. Te mit szólnál ha viszonylag nagyobb erővel nyomkodnánk a szemed? Az is bemenne...
"ha egy napellenzőt ráteszek akkor mindig csak bal oldalt belelóg a képbe (rossz méretű napellenzőt rendeltem nem gyári )."
Ez többnyire azért fordul elő, mert a képszenzor általában ferdén van beépítve az olcsó gépekbe, hogy nehogy véletlenül túl jó legyen a képminőség - de hogy nagyon feltűnő se legyen, ezt a lencserendszerrel korrigálják, pontosabban tartják kordában. Viszont ha az ember szándékosan nem a megfelelő napellenzőt teszi fel, lebukik a rendszer. Nem véletlen, hogy minden géphez külön tipus van...
"a lencse elejét ha viszonylag nagyobb erővel megnyomom akkor az objektív egy nagyon picit visszamegy."
Ez viszont komoly hiba. Az objektívnek már enyhe nyomástól is vissza kellene mennie, hiszen elég, ha megnézel egy mosógépet, annak is tudod kézzel szabadon forgatni a dobját. Ha nehezen megy vissza, akkor szorul az elektromotor, ami mozgatja, ilyenkor - hogy ezt leküzdje - sokkal nagyobb áramot vesz fel az akkuból, ami a gyorsabb lemerülés mellett melegedést, extrém esetben az akku felrobbanását is eredményezheti.
A helyedben elvinném szervizbe, legalább az objektívmozgató motor cseréje vagy megolajozása miatt. A napellenzőre csak azt fogják mondani, vegyél gyárit, nem fogják elismerni, hogy ferde a szenzor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!